הנה המתכון שלב אחרי שלב להכנת
סוכריות קובה
סלק
המרכיבים-
כוס ג’ריש
2 כוסות מים
כף מלח
קילו סולת
כוס וחצי מים
בשר-
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
עלי סלרי קצוצים דק
מעט כורכום
מעט פלפל שחור
מעט מרק עוף
מעט בהרט
למרק-
4-5 סלקים
חצי צרור עלי סלרי
כף רסק
כף סוכר
מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה –
לבצק:
משרים כוס ג׳ריש (בורגול דק)
עם 2 כוסות מים וכף מלח
לאחר כ45 דקות מוסיפים
קילו סולת לא משנה חברה
ועוד כוס וחצי בערך של מים
מערבבים הכל לעיסה אחידה
ומניחים בצד עד להכנת התערובת
של הבשר.
לבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
עלי סלרי קצוצים דק
מעט כורכום
מעט פלפל שחור
מעט מרק עוף
לא צריך להשתולל עם התבלינים
כי יש לנו את הרוטב שנותן את הטעם
לסוכרית הקובה שלנו
מערבבים הכל לעיסה אחידה
לאחר מכן קורצים מהבצק חתיכות
קטנות בגודל כדור פינפונג
מסיימים ומתחילים בהכנת הכדורים
לוקחים כדור אחד מגלגלים טוב טוב
ובאמצע כף היד משטחים את הכדור
ממש דק דק לוקחים חופן מהבשר ממלאים
ומתחילים לסגור את הכדור טוב טוב
לאחר שסיימנו עם כל כדורי הקובות
אנחנו ניגשים להכין את הרוטב
לוקחים סלקים וקולפים מהם את הקליפה
פורסים את הסלקים לפרוסות
שמים בסיר מעט שמן ומתחילים לטגן את הסלקים
קוצצים קצת עלי סלרי ומוסיפים לטיגון
לאחר מכן מוסיפים כף רסק וכף סוכר
מים זה תלוי כמה רוטב אתם רוצים בסיר
אחרי שהסלקים מבושלים טוב טוב
אנחנו מוסיפים את כדורי הקובה
לעוד בישול על אש נמוכה ומידי פעם עם כף
מפנקים אותם ברוטב מלמעלה
מבשלים עוד כ15 דקות וזהו סיימנו
ממש לפני הסיום חברים אנחנו
סוחטים לימון אחד שלם ומערבבים טוב טוב וזהו
הסוכריות קובה שלנו מוכנות!!
אתם תשדרגו את המטבח שלכם ברמה מטורפת.
ספרו ושתפו אותי איך יצא לכם