רך, עדין וממכר – קרפ צרפתי קלאסי שלא תפסיקו להכין!
מאת – נעמי שושן
המרכיבים –
כוס קמח חד פעמי קר
כוס חלב
2 ביצים
כף שמן
שקית סוכר וניל
2 כפות מים
2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
להגשה:
אילו ממרחים ותוספות שאתם אוהבים
אילו ממרחים ותוספות שאתם אוהבים
אופן ההכנה –
בקערה גדולה נשים את כל המרכיבים הרטובים ונערבב היטב בעזרת מטרפה.
לאחר מכן נוסיף את היבשים בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי שלא יווצרו גושים בבלילה.
אופצייה נוספת לערבוב היא עם בלנדר מוט בכלי מתאים, נוכל לשים את כל המרכיבים יחדיו ולטחון במספר פולסים,
דרך בטוחה ומהירה יותר לכדי אי יצירת גושים.
במחבת נון סטיק גדולה וחמה , נמרח או נתיז מעט שמן וניצוק חצי עד מצקת שלמה של הבלילה ונשטח.
לאחר הייצבות הקרפ נמתין עוד מספר שניות ונהפוך בזהירות.
לאחר שכלל הקרפים מוכנים נגיש, נשים איזה ממרח או מילוי שנרצה ונטרוף יחד כולם בהנאה!
בהצלחה!