קטגוריות
Uncategorized עוגות

זו עוגת תפוחים נהדרת והיא ממש מיוחדת

 

Hanna Edri

זו עוגת תפוחים נהדרת , ממש מיוחדת

היא קצת יותר מושקעת אבל ממש שווה

המרכיבים-

בצק-
200 גרם חמאה /מרגרינה
2 ביצים
רבע כוס סוכר
קורט מלח
2 וחצי כוסות קמח תופח( אם אין קמח ולהוסיף 1 אפיה)
תפוחים-
13 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
כף קינמון
כף קורנפלור לערבב עם 2-3 כפות מים
2-3 כפות פירורי ביסקוויט
לקרמבל –
100 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שיבולת שועל רבע כוס אגוזי מלך גרוסים
מעט קינמון
אופן ההכנה –
הבצק –
לערבב הכל עד לקבלת בצק רך אם נדבק לידיים להוסיף קמח
לשטח על תבנית חד פעמית גדולה ( לשים נייר אפיה) מלבנית כ- 25/35 או פיירקס מרובעת. לשים במקרר.
מילוי-
לשים בסיר תפוחים להוסיף  סוכר ו2 כפות מיץ לימון לבשל על אש גבוהה כ 10 דקות להוסיף כף קינמון ,וניל
לשים בכוס כף קורנפלור עם מעט מים ולשפוך על התפוחים לערבב טוב טוב עדיין על אש גבוהה עד שהכל מתאחד
להוריד מהאש ולקרר.
לפזר מעל הבצק פירורי פתי בר טחון ואז לשים מעל את התפוחים.
קראמבל לערבב ולפורר הכל בקערה
עד לקבלת פירורים .
לפזר מעל המילוי
לאפות 170 מעלות טורבו  כ- 40 דקות או עד להזהבה
להוציא מהתנור ולשים מייפל מעל הכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version