קטגוריות
Uncategorized

קציצות עוף ברוטב עם אפונה ותפוחי אדמה פשוט ללקק את האצבעות

 

רוית משה

קציצות עוף עם תפוחי אדמה ואפונה, ללקק את האצבעות😋

המרכיבים –

לתערובת העוף:

 

חצי קילו עוף טחון

בצל מגורר

שן שום כתוש (אפשר יותר)

גזר קטן מגורר

קצת פטרוזיליה קצוצה

ביצה

2 כפות פירורי לחם

חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן

חצי כפית ראס אל חנות

רבע כפית פלפל שחור

כפית אבקת מרק עוף

חצי כפית מלח

לרוטב-

בצל

שום

4 תפוחי אדמה

כ 2 כוסות אפונה קפואה

פפריקה

מלח

פלפל שחור

רסק עגבניות

רוטב צילי

סילאן

בהרט

אופן ההכנה

לערבב הכל בקערה ולשים במקרר לשעה .

להוציא מהמקרר ולגלגל בידיים רטובות קציצות קטנות

לטגן בסיר סוטאז’ נונסטיק ,עם שמן זית כמה דקות מכל צד עד הזהבה, להוציא לצלחת

 

להכנת הרוטב:

לחתוך בצל בינוני לחצי ואז לחצאי פרוסות, לטגן באותו הסיר שטוגנו הקציצות עד ששקוף , להוסיף לבצל קצת סוכר , לאחר מכן להוסיף שן שום קצוצה לטגן כדקה

להוסיף לסיר 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולטגן עם הבצל כ 10 דקות עד שתפוא מזהיבים

להוסיף תבלינים: כפית פפריקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח , חצי כפית בהרט ולפתוח את התבלינים

להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות צ’ילי מתוק, 1 כף סילאן וכ חצי ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה, להוסיף את קציצות העוף ולבשל על אש קטנה עם מכסה סגור כ 30 דקות, לקראת הסוף להוסיף אפונה ירוקה ולבשל עוד 5 דקות

להכניס לתנור 180 מעלות כ 40 דקות ללא מכסה להשחמה

 

בתאבון😍

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version