קציצות עוף עם תפוחי אדמה ואפונה, ללקק את האצבעות😋
המרכיבים –
לתערובת העוף:
חצי קילו עוף טחון
בצל מגורר
שן שום כתוש (אפשר יותר)
גזר קטן מגורר
קצת פטרוזיליה קצוצה
ביצה
2 כפות פירורי לחם
חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן
חצי כפית ראס אל חנות
רבע כפית פלפל שחור
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית מלח
לרוטב-
בצל
שום
4 תפוחי אדמה
כ 2 כוסות אפונה קפואה
פפריקה
מלח
פלפל שחור
רסק עגבניות
רוטב צילי
סילאן
בהרט
אופן ההכנה –
לערבב הכל בקערה ולשים במקרר לשעה .
להוציא מהמקרר ולגלגל בידיים רטובות קציצות קטנות
לטגן בסיר סוטאז’ נונסטיק ,עם שמן זית כמה דקות מכל צד עד הזהבה, להוציא לצלחת
להכנת הרוטב:
לחתוך בצל בינוני לחצי ואז לחצאי פרוסות, לטגן באותו הסיר שטוגנו הקציצות עד ששקוף , להוסיף לבצל קצת סוכר , לאחר מכן להוסיף שן שום קצוצה לטגן כדקה
להוסיף לסיר 3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולטגן עם הבצל כ 10 דקות עד שתפוא מזהיבים
להוסיף תבלינים: כפית פפריקה, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח , חצי כפית בהרט ולפתוח את התבלינים
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות צ’ילי מתוק, 1 כף סילאן וכ חצי ליטר מים רותחים ולהביא לרתיחה, להוסיף את קציצות העוף ולבשל על אש קטנה עם מכסה סגור כ 30 דקות, לקראת הסוף להוסיף אפונה ירוקה ולבשל עוד 5 דקות
להכניס לתנור 180 מעלות כ 40 דקות ללא מכסה להשחמה
בתאבון😍