קטגוריות
בשר חגים ראש השנה

מתכון לצלי בקר מנצח – צלי כתף מספר 5 – חגיגי ומרשים פשוט מושלם

 

 

Naama Shoshani

מתכון לצלי בקר שהאורחים ישתגעו ממנו

הבחירה בנתח מספר 5, שחלקו מגיע מכתף הבקר,

מבטיחה לכם צלי עשיר, נימוח ועסיסי להפליא,

שהבישול הארוך הופך אותו ליצירת מופת קולינרית. הצלי הזה, עם רוטב עשיר, צבע עמוק וטעם של בית,

מתאים במיוחד לארוחות חג ואירועים מיוחדים, והוא הדרך המושלמת להרשים את האורחים

וליהנות מארוחה בלתי נשכחת. הוא אולי דורש קצת סבלנות,

אבל התוצאה הסופית שווה כל רגע של המתנה!

המתכון בהשראת סיוון אוחיון

 

המרכיבים-

נתח צלי כתף במשקל 2 – 1.5 קילו

חבילה תפוחי אדמה קטנים או פרוסות עבות של 4-5 תפוחי אדמה (להרתיח ולקרר)

2-3 סלסלות של פטריות טריות

3 בצלים

עלי סלרי או חתיכה שורש

5 שיני שום

חצי כוס עד כוס יין אדום

3 כפות סילאן

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה

חצי כפית כורכום

3 עלי דפנה

כפית גרגירי פלפל אנגלי

קורט של אגוז מוסקט

מרק בצל כף

רוטב לצלי – (בשקית – יש בסופר – אם לא מצאתם לא חייב )

כף חרדל

קורט קינמון /כמון

אופן ההכנה –

דרוש סיר רוסטר שנכנס אחר כך לתנור .

 

מטגנים את הנתח מכל הצדדים כדי לסגור אותו היטב.

מעבירים לסיר עמוק מוסיפים מים לכיסוי עם בצל חתוך ,עלי דפנה , סלרי ופלפל אנגלי .

מבשלים כ שעתיים עד 3 עד שהבשר מתרכך- אפשר בסיר לחץ זה מקצר את הזמן.

מוציאים מסננים ושומרים את הנוזלים.

שמים את הנתח לקירור.

לאחר הקירור פורסים לפרוסות יפות.

מכינים הרוטב –

ברוסטר מטגנים בצלים מוסיפים פטריות ושום. מוסיפים את כל התבלינים  .

מסדרים את פרוסות הבשר. מזלפים את הסילאן ומוסיפים היין.

מוסיפים תפוחי אדמה ומסדרים מהצדדים .

מוסיפים מהציר לכיסוי.

סוגרים את הסיר ומבשלים עוד כשעה

אחר כך לתנור עוד כחצי שעה עד שהאורחים מגיעים אפשר ללא מכסה לכמה דקות להשחמה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version