מרק אפונה קטיפתי הכי טעים שיש
מרק אפונה פשוט משגע
מאת גלית בן אהרון
המרכיבים-
בצל
4 עלי סלרי
חתיכה של שורש פטרוזיליה
וגם שורש סלרי
גזר
תפוח אדמה
כוס וחצי אפונה יבשה
כוסברה או פטרוזילה בשפע
מלח
פלפל שחור
כפית חוויאג’ למרק
מעט כורכום
קצת כמון
אופן ההכנה –
לטגן בצל
לקצוץ ולהוסיף עלי סלרי ,שורש פטרוזיליה,
שורש סלרי
גזר חתוך לקוביות ,תפוח אדמה
אפונה יבשה שטופה היטב.
לבסוף להוסיף את הירק – כוסברה קצוצה ופטרוזיליה
תבלינים : מלח פלפל
חויאג למרק
כורכום מעט
כמון מעט
אני הוספתי ציר ירקות אפשר להוסיף מים רותחים!!!
לבשל כשעה.
טיפ: אחרי שהמרק מוכן לגמרי
אני לוקחת חלק מהסיר וטוחנת
וככה יש לי סמיכות.. אני לא אוהבת לטחון הכל
להכין קרוטונים ליד זה חלום