שמרים במלית קרם שקדים
זו עוגה פשוט מהממת ובטעם נפלא
המתכון לבצק של חן במטבח
מלית שקדים לכרוכית אחת
המרכיבים-
למלית –
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
כף קורנפלור
כפית מחית וניל
ביצה
מעט גרידת לימון
(כפית תמצית שקדים – למי שאוהב טעם שקדים מרציפני)
המתכון לבצק – ל- 2 עוגות גדולות אינגליש קייק כמו חלה
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
½ כפית מלח
100 גרם חמאה רכה
ביצה + 2 חלמונים
כוס חלב
אופן ההכנה –
את כל המרכיבים ללוש במיקסר 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש .
לכסות ולתת לתפוח עד להכפלת הנפח כשעה.
אפשר גם להתפיח לילה במקרר.
לחלק ל-2
לערבב את המלית של השקדים.
לרדד על נייר אפייה חצי מהבצק למלבן גדול.
למרוח על כל השטח של הבצק את המלית.
לגלגל לכרוכית .
לחתוך במרכז ולקפל לקראנץ כמו בורג.
לשים בתוך התבנית .
להתפיח חצי שעה.
למרוח ביצה למעלה אפשר לקשט בשקדים מולבנים.
אפייה 180 מעלות כחצי שעה
להבריש במי סוכר או ריבה כשהעוגה יוצאת מהתנור.