מי לא אוהב שילוב של חציל ובשר?
גלילות חצילים ממולאים בבשר וברוטב עגבניות שרי
מאת – תמי גבאי-ביטון
המרכיבים –
2 חצילים גדולים
למילוי החציל:
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול מגורד וסחוט
תפוח אדמה מגורד וסחוט
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית ראס אל חנות
מעט כמון
לרוטב:
10-15 עגבניות שרי
6-8 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית ראס אל חנות
מעט כמון
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה ( לא חובה)
אופן ההכנה –
תחילה, נפרוס את החצילים לאורכם, נמליח מעט
ונבריש בשמן זית.
נסדר על תבנית תנור עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד השחמה קלה וריכוך החציל לגמרי.
בקערה גדולה נשים את כל מרכיבי המלית ונלוש היטב.
נשים בצד או במקרר לספיגת טעמים.
בנתיים נעבור להכנת הרוטב.
נטגן את עגבניות השרי והשום ב2-3 כפות שמן זית,
ולאחר מכן נוסיף את התבלינים ולבסוף כ2-3 כוסות מים רותחים.
נבשל את הרוטב על אש נמוכה ובמקביל נגלגל את החצילים.
בתחילת פרוסת חצילים נשים כמו מעין קבב מאורך מהמלית, נגלגל, וכאשר כל החצילים מגולגלים נניח בסיר עם הפתח כלפי מטה.
נמשיך בבישול על אש נמוכה לפחות כ40 דק’ עד שעה.
בתאבון!!!
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן!
