המתכון לקציצות עם זיתים מבית סבתא
חגית חוגי
המרכיבים-
2 קופסאות זיתים מגולענים
לבשר-
חצי קילו טחון בקר
200 גרם טחון עוף
בצל
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה מגורד
ביצה
4 שיני שום כתושות
רבע כוס מי סודה
מעט מרק עוף
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה
כורכום
ראס אל חנות
רוטב –
בצל
זיתים
לימון כבוש – כף
פפריקה
כורכום
כמון
משייה
אגוז מוסקט
מרק עוף
שאטה
פילדלפיה
רסק קטן
שום כתוש
אופן ההכנה –
את הזיתים להרתיח פעמיים ולסנן
לערבב מרכיבים הקציצות את הבצל, תפוח אדמה והירק לקצוץ דק כולל השום.
להוסיף הכל ולערבב לשים בקירור חצי שעה.
לרוטב –
בסיר סוטאז’ נמוך אבל גדול לטגן
בצל קצוץ גדול ולהשחים יפה, להוסיף את הזיתים,
להוסיף כף פפריקה מתוקה גדושה, מעט פלפל שחור, כפית כורכום, חצי כפית כמון, מעט אגוז מוסקט או משייה (לא לוותר נותן טעם נהדר), כף לימון כבוש,
כף מרק עוף, מעט מלח, מעט פלפל שאטה טחון (אם אוהבים חריף), כפית תבלין פילדלפיה (מתה עליו)
להוסיף בערך שלושה, ארבעה שיני שום כתושות,
קופסת רסק עגבניות קטנה,
מעט סוכר בכדי לשבור החמיצות של הרסק.
לפתוח הטעמים של התבלינים ולהיזהר לא לשרוף אותם.
להוסיף מים בהדרגה, פחות מגובה הזיתים (שלא ייצא מרק).
להביא לרתיחה ולהנמיך אש
ולבשל חצי שעה הזיתים.
בינתיים בלי הקציצות.
אחרי חצי שעה לגלגל קציצות ולהוסיף לתבשיל.
מידי פעם לנער בעדינות הסיר,
להמשיך לבשל על אש קטנה בערך שעה,
רבע שעה לפני הסוף לפתוח מכסה ולצמצם הרוטב שיצא דבשי.
ניתן כמובן לטגן הקציצות לפני הכנסה לרוטב.
אני לא מטגנת
מעולה לצד אורז לבן
