מתכון לספינג’ טריפוליטאי
מאת – רחל עטיה
המרכיבים-
לסירופ-
2 כוסות סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
3 כוסות מים
קליפת לימון ותפוז
שקית סוכר וניל
עלי גרניום-עטרה
כוכב אניס
מיץ מלימון
לבצק –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
2 כוסות מים
שקית סוכר וניל
שקית פודינג וניל
רבע כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה –
קודם מכינים את הסירופ אפילו יום לפני מאחסנים במקרר
מבשלים בסיר את כל המרכיבים עד שמסמיך.
הבצק – בקערה שמים חצי קילו קמח כף שמרים כף סוכר כפית מלח 2 כוסות מים ,סוכר וניל חבילה פודינג וניל רבע כפית אבקת אפייה אפשר בלי אבקת אפייה.
לבחוש הכל יחד להוסיף מים לפי הצורך לקבלת בצק דביק לא נוזלי. להניח כשעה להתפחה.
ללוש שוב ואז לתת עוד 40 דקות בערך מנוחה ,כשרואים בועות בבצק אפשר להתחיל לטגן .
לקחת חתיכה מהבצק לשטח בעדינות בידיים רטובות ,
להכניס לשמן החם כ- 160 מעלות,
לטגן להזהבה ,להוציא על רשת לצנן ,
לטבול בסירופ
בתאבון רחל עטיה
