תבשיל חומוס – טעים טעים זה פיקנטי טעים וגם בריא המרכיבים- כוס חומס מושרה במים לילה 4 שיני שום 1/4 כוס שמן 2 כוס מים 1 כפית מלח 1 כפית כמון 1 כפית כורכום 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית פלפל לבן צרור כוסברה אופן ההכנה- להרתיח מים עם שמן להוסיף את התבלינים ואת […]
קובה אורז במילוי בשר – מתכון מושלם רות שמש נוח המרכיבים- 4 כוסות אורז יסמין מלח מרק עוף רבע קילו עוף טחון 2 ביצים מעט קמח כורכום מילוי – בצל גדול קילו בשר טחון כף מרק עוף מלח פלפל שחור חופן צנוברים פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה – את האורז מבשלים […]
מתכון לטבחה עוף עם אפונה גלית טל המרכיבים – בערך 3 כרעיים 2 בצלים קצוצים פפריקה כמון מרק עוף שום רסק מעט סילאן אפונה קפואה 2 כוסות 2 תפוחי אדמה אופן ההכנה – בסיר רחב מטגנים בצל עופות ומוסיפים תבלינים . מוסיפים תפוחי אדמה ואפונה . מוסיפים מים ומבשלים אש נמוכה כשעה . […]
עוגת שוקולד רכה ונימוחה מאת כפיר דהן המרכיבים- 5 ביצים כוס וחצי סוכר חצי כוס שמן 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות קמח 3 כפות גדושות קקאו 2 אבקת אפייה כוס מים רותחים ציפוי- שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר אופן ההכנה – נקציף ביצים עם סוכר לקצף ממש תפוח […]
אסאדו רך ונימוח כמו חמאה
3 וחצי שעות על אש נמוכה בשר אסאדו רך רך רך כמו חמאה עם מלא בצלי שאלוט ותפוחי אדמה הכל נימוח בפה המרכיבים- קילו וחצי -2 אסאדו טרי קוביות במל קצוץ בצלי שלוט 6-8 פפריקה כורכום מלח פלפל שחור מעט בהרט אפשר מעט סילאן לא חובה 4 תפוחי אדמה חתוכים אופן ההכנה – […]
סלט חצילים אפוי קל וטעים המרכיבים- 2 חציל 2 גמבה בצל אדום 5 עגבניות פפריקה פלפל מלח שום 3 כפות רוטב צ’ילי אופן ההכנה – לחתוך את הירקות לקוביות . לזלף ולערבב עם כרבע כוס שמן זית והתבלינים לשים על נייר אפייה לכסות בנייר .לאפות 40 דקות 180 . להוריד […]
אין כמו פלאפל ביתי – המתכון המושלם לפלאפל מתכון לכדורי פלאפל של Ilanit Moalem המרכיבים- קילו חומוס שהושרה במים לילה לפני לפחות 12 שעות (כמות שרוצים ) 5-8 שיני שום בצל גדול מעט סודה לשתיה 4 כפות פירורי לחם או 2 פרוסות לחם רטוב סחוט חצי צרור כוסברה חצי צרור פטרוזיליה ככף מלח כף […]
תבשיל אונטריב, תפוח אדמה ובטטה רך וטעים לשבת המלכה זה תבשיל רך ומנחם המרכיבים- קילו אונטריב חתוך לקוביות 4 תפוחי אדמה בטטה אחת גדולה או שתיים קטנות בצל אחד גדול 4 שיני שום 3 כפות סילאן איכותי כף וחצי רוטב טריאקי מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה אדומה אופן ההכנה- מחממים סיר רחב […]
בריוש עם קרם פטיסייר מתכון לבריוש /ברוריה המרכיבים- לבצק: 350 גרם קמח כרבע עד חצי כוס חלב כף שמרים יבשים שטוחה 8 גרם 3 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל 8 גרם אבקת אפייה- כפית ביצה 75 גרם חמאה רכה 2 כפות יוגורט קרמי או שמנת חמוצה קרם פטיסייר- 2 חלמונים 40 גרם סוכר […]
חטיף שומשום ב 5 דקות
מתכון לחטיף שומשום ב 5 דקות הכנה אחלה חטיף בריאות המרכיבים- כוס סוכר כוס וחצי שומשום אופן ההכנה – לקלות את השומשום על המחבת עד שמשתנה הצבע. שימו לב זה מהר שלא ישרף לכם ! להוציא מהמחבת. לשים את הסוכר במחבת ולחמם לקרמל איך שהסוכר נמס ומתקרמל להוסיף את השומשום ולערבב. להכין נייר אפייה […]
