סמבוסק כמו של אבולעפיה ביפו מכירים ? אוהבים בואו נכין בבית מתכון של קרן אזולאי המרכיבים- קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר כ- 2 וחצי כוסות מים חצי כוס שמן זית כף מלח אופן ההכנה – לשים במיקסר עם וו לישה . ללוש הכל למעט המלח בסוף כשמתגבש להוסיף מלח ללוש […]
עוגת גבינה טעימה ברמות על ! מאת מעיין המרכיבים- לתחתית : חבילת עוגיות אוראו (16 עוגיות) מעט חמאה כ- 50 גר מומסת לבלילה – 150 גר’ שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות 1/4 כוס חלב 1/4 כוס אייריש קרים או חלב 25 גר’ חמאה 500 גר’ גבינה לבנה 5% חבילה אינסטנט פודינג בטעם ווניל 500 […]
קציצות עוף עם תפוחי אדמה ואפונה, ללקק את האצבעות😋 המרכיבים – לתערובת העוף: חצי קילו עוף טחון בצל מגורר שן שום כתוש (אפשר יותר) גזר קטן מגורר קצת פטרוזיליה קצוצה ביצה 2 כפות פירורי לחם חצי כפית פפריקה מתוקה בשמן חצי כפית ראס אל חנות רבע כפית פלפל שחור כפית אבקת מרק עוף […]
פנקייקים טעימים וקלים להכנה המרכיבים- כוס קמח 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל 1 כפית תמצית וניל 2 כפיות אבקת אפייה כוס חלב ביצה קורט מלח אופן ההכנה – לערבב הכל היטב שלא ישארו גושים לטגן במחבת כבדה או של פנקייק . (לכמות גדולה להכפיל כמויות) * לא הכנתי במחבת מיוחדת מחבת פשוטה משומנת ועם […]
המתכון הזה יפתור לכן את התהליך הארוך להכנת קוסקוס מסולת. 12 דקות(!!) ויש לכן קוסקוס מושלם מוכן, באחריות!!!! המרכיבים- 2 כוסות סולת כפית מלח 6 כפות שמן אופן ההכנה – סולת מלח ושמן לערבב להכניס 4 דקות למיקרו מכוסה. אחר כך להוסיף כוס מים לערבב ולהכניס שוב למיקרו ל 4 דקות להוציא להוסיף עוד […]
מתכון לניוקי כמו במסעדה איטלקית
ניוקי שמכינים בבית- הכי טעים! ממש כמו של מסעדה המרכיבים- לניוקי 1 ק”ג תפו”א (גורמה או אדום) עם הקליפה חלמון ביצה מלח פלפל שחור 5 כפות קמח פסטה אופן ההכנה – לשים את תפוחי האדמה שלמים בתנור בתנור על חום גבוה מעל מלח גס אפייה כשעה וחצי עד ריכוך. לקלף את הקליפה, למעוך במכשיר […]
עוגת שקדים מיוחדת מהמטבח הטריפוליטאי המתכון של שרה יוסף המרכיבים- 7 ביצים 2 שקיות סוכר וניל כוס וחצי סוכר חצי כוס שמן חצי כוס מים כף תמצית שקדים גרידה לימון 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות קמח שקדים רבע כפית כורכום לצבע ציפוי – 200 גרם אבקת סוכר כף מיץ לימון 3 כפות מים […]
סלט ירוק שמעשיר כל ארוחה
הסלט הירוק הזה מעשיר כל ארוחה ממש פשוט וטעים מה שהכי חשוב בסלט כזה – הכל צריך להיות ממש טרי טרי המרכיבים- צרור כוסברה צרור כרפס סלרי העלים צרור פטרוזיליה צרור בצל ירוק חופן חמוציות, אגוזי מלך ,שקדים מלח מיץ לימון מעט שמן זית אופן ההכנה – לשטוף היטב את הירוקים ולייבש. לפרוס דק […]
עוגת תמרים רכה בחושה וקלה
עוגת תמרים המתכון של שרה יוסף המרכיבים- 3 ביצים כוס סוכר 3/4 כוס שמן 1/2 קופסת ממרח תמרים 2 כוסות קמח תופח 1שקית וניל כפית סודה לשתיה 1/2 כפית קינמון כפית אבקת נס כפית קקאו כוס מים רותחים אופן ההכנה – לערבב עם מטריפה בקערה לפי הסדר , לערבב היטב עד לבלילה אחידה וחלקה. […]
עוגת שקדים רכה ועסיסית טעימה ברמות אי אפשר להפסיק לאכול אותה ! הכנה ב10 דק בלבד המרכיבים- 4 ביצים כוס + 2 כפות סוכר 200 גר חמאה מומסת פושרת כפית תמצית וניל גרידת תפוז/לימון 2 כוסות שקדים טחונים חצי כוס קמח חצי שקית אפיה אופן ההכנה – להקציף ביצים וסוכר . לאחר מכן להוסיף […]