בצל ממולא ברוטב רימונים מאת – אריאלה גולדמן המרכיבים – 6 בצלים גדולים למלית: חצי ק”ג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו כוס אורז עגול מושרה שעה ומסונן חצי כפית פלפל אנגלי טחון 1 בצל גדול קצוץ דק 5 כפות שמן 2 כפות רוטב רימונים מיץ טרי מחצי לימון סחוט חופן נדיב של פטרוזיליה […]
קרואסונים שוקולד מאת – שרית תמאם המרכיבים – 1 קילו קמח שמרים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 2 ביצים 2 כוסות מים פושרים קורט מלח מילוי : ממרח שוקולד למריחה – ביצה עם מים חופן שומשום לסירופ: כוס ורבע סוכר בערך שתי כוסות מים 1 סוכר וניל מעט מיץ לימון אופן ההכנה – את […]
קציצות של אמא הן מעדן
קציצות עוף ואפונה כמה טעים מאת – Hila Almoznino המרכיבים – לקציצות: חצי קילו חזה עוף טחון חופן פירורי לחם ביצה 2 שיני שום כתושות חופן כוסברה ופטרוזיליה (או אחד מהם) קישוא 1 מגורד דק (לסחוט את הנוזלים) לתיבול: כפית שטוחה גריל עוף חצי כפית פפריקה כפית שטוחה מלח מעט פלפל שחור גרוס לרוטב : […]
מאת – Dalia Sinay המרכיבים – 4 כוסות אורז יסמין כפית שמן 3 כפות מלח רבע כוס שמן כפית כורכום כפית מלח תפו”א חתוך לפרוסות בעובי 3 ס”מ אופן ההכנה – שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצאים צלולים, ומסננים. בנתיים מרתיחים מים בסיר עם כפית שמן ו 3כפות מלח וכאשר רותח מבשלים את האורז […]
שוקים ברוטב פצצה מאת – אילנית כרבי המרכיבים – קילו שוקיי עוף חצי כוס שמן זית כפית פלפל שחור גרוס כף שטוחה כורכום כף שטוחה אבקת מרק עוף כפית בזיליקום יבש כפית כסברה יבשה כף סילאן אופן ההכנה – ננקה , נשטוף ונסנן את השוקיים. נסדר אותם בסיר מותאם לתנור. נקח קערה ונשים […]
טוב אם עדין לא הכנתם את הדבר המושלם הזהההה אז רוצו להכיו בכלום עבודה מאת – אריאלה אביטן המרכיבים – חבילת עלי פילו כוס וחצי טחינה גולמית כוס וחצי אבקת סוכר כוס וחצי בוטנים טחונים מעט ציפורן טחון רבע כפית קינמון אופן ההכנה – לערבב לעיסה אחידה את כל מרכיבי המלית. לרסס בשמן כל עלה […]
מלפפונים במלח ביתיים מאת – צביה אורן המרכיבים – קילו מלפפונים ירוקים קטנים מהזן מלפפון שדה 4-5 שיני שום כפית חומץ מעט שמיר טרי 1 פלפל צ’ילי חריף חתוך לטבעות מי מלח (על כל ליטר מים – 25 גרם מלח) אופן ההכנה – שוטפים את המלפפונים הקטנים היטב, משרים בקערת מים קרים כשעה. מכינים את […]
העוגיות הנהדרות האלה שנמסות לתוך הפה מאת – נאוה מלכה המרכיבים- 400 גרם חמאה או מחמאה לפרווה 2 שקיות סוכר וניל. 2 שקיות אבקת אפיה 4 ביצים 100 גרם קוקוס כוס סוכר קילו קמח פחות כוס..(להוציא כוס קמח מהקילו ולעבד לבצק רך אם חסר אז להוסיף עוד קצת) אופן ההכנה- ללוש את כל החומרים מלבד […]
פאי תפוחים להיט – קלאסי וטעים
פאי תפוחים מאת – צביה אורן המרכיבים – כוס אוניברסאלית 1 ו- 2/3 כוס קמח 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות חצי כוס אבקת סוכר קורט מלח 1 חלמון ביצה 1 כפית תמצית וניל 2 כפות מים קרים למלית: 5 תפוחי עץ ירוק גרנד סמיט מקולפים ומגורדים 3 כפות סוכר 1 כפית קינמון חופן צימוקים 50 […]
עוגיות מלוחות נדירות
עוגיות מלוחות נדירות מאת – אתי שושני המרכיבים – 2 כוסות קמח כפית מלח חצי שקית אבקת אפייה חצי כוס מים חצי כוס שמן ביצה חופן שומשום אופן ההכנה – לערבב הכל ביחד בקערה. לעשות עיגולים קטנים ולמרוח ביצה ואז לפזר שומשום ולתנור על חום נמוך 160 מעלות עד שאפוי ופציח לבריאות!