זהו המתכון של הילדות שלנו קציצות דגים בטעם של פעם הכינה ושיתפה במתכון – דינה לוי המרכיבים- חצי קילו בקלה חצי קילו נסיכת הנילוס מלח וחומץ חצי צרור כוסברה חצי ראש שום כתוש כף פפריקה מלח כפית כמון ביצה 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה רוטב- שיני שום פרוסות גמבה פרוסות עגבניה […]
לביבות.. אין לכם מושג כמה טעים.. הן ללא גלוטן והן הכי טעימות שיצאו לי לביבות ללא גלוטן המתכון של מלי מאירוב המרכיבים- 4 תפוחי אדמה 2 גזרים בצל חצי צרור פטרוזיליה 5 ענפים של בצל ירוק 2 ביצים 2 כפות קורנפלור/קמח תפוחי אדמה מלח פלפל שחור אופן ההכנה – נגרד תפוחי אדמה , גזר […]
סלט טורקי פטנט בלי לבשל – לפי מתכון של מלי מאירוב משתמשים באריסה מוכנה ולא צריך לבשל. הכינה – רוית ישראל המרכיבים- 2 בצלים קצוצים חצי חבילה כוסברה רבע חבילה פטרוזיליה 3 גבעולי בצל ירוק רבע כוס שמן רבע כוס מיץ לימון או חומץ 3 כפות רסק עגבניות 3 כפות אריסה חריפה מוכנה(מהסופר) […]
עוגת גבינה שמרים עוגת שמרים גבינה של סבתות הכי טעימה שיש המרכיבים- קג קמח 2 כפות שמרים חמאה 200 גרם רכה חצי כוס שמן חצי כוס סוכר חצי כפית מלח 2 ביצים כ- 2 כוסות חלב מילית – מספיק ל- 3 עוגות אינגליש 750 גר’ גבינה לבנה טוב טעם/טבורג 2 כפות איסטנט פודינג […]
עוגת שיש בחושה וקלה
עוגת השבת שלנו עוגת שיש בחושה מאת – סיון סקטר מדדתי הכל בכוס חד פעמי קר ! 200 מ”ל תבנית 24 המרכיבים– 5 ביצים כוס סוכר כוס שמן כוס מיץ תפוזים מלא עד הסוף הכל כוס חד פעמי קר סוכר ווניל 2 3 כוסות קמח תופח כף קקאו וכף שוקולית כף פודינג ווניל אופן ההכנה […]
קסטה פירות יער😋 קינוח גלידה לחום הגדול של הריץ מאת – אתי דמרי-פרץ המרכיבים– פתי בר ורוד -או רגיל/שוקולד 2 אריזות שמנת מתוקה 200 גר – חצי קופסה חלב מרוכז חצי כוס פירות יער אופן ההכנה- להקציף שמנת לקצפת ,להוסיף חלב מרוכז לערבב טוב. לערבב את פירות היער בעדינות לתוך הקצפת. לסדר בתבנית פתי בר […]
עוגת הג’רבו המפורסמת של הונגריה מכינים עם ריבת משמש ועדיף שתהיה תוצרת בית. תמונה באדיבות – רבקה חרמש המרכיבים – לבצק- חצי קילו קמח 3 כפות סוכר כף שמרים יבשים 250 גר חמאה 3 ביצים קורט מלח למלית- ריבת משמשים 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק להוסיף לאגוזים גרידת לימון ציפוי – 200 גרם שוקולד […]
כרעי עוף אפויים בתנור עם דבש לימון ושומשום זה קל וטעים ארוחה לשבת בתבנית מאת – גילת אברהם המרכיבים- 4-6 כרעיים חולקים 2 כפות דבש כפית שום גבישי או שום כתוש מלח פלפל שחור גרוס כפית עשבי תיבול יבשים(תימין,אורגנו וכו’) שמן זית מעט כורכום או פפריקה שומשום לפיזור אופן ההכנה – לשים בקערה […]
אינטריה מנת אטריות מרוקאיות של פעם טעם של סבתא הכי מתאים לי לשבת תמיד אפשר להכפיל כמות מאת – חן בוסקילה המרכיבים – כוס וחצי אטריות כוס וחצי מים שמן לטיגון מלח פלפל מעט כורכום כמון כפית אבקת מרק אופציה בצל קצוץ אופן ההכנה – נחמם שמן בסיר נטגן את האטריות אפשר גם בצל מטוגן. […]
מראש אני מציעה לכם… אל תכינו אותן!!! הן ממכרות! סהרוני שקדים. הכינה – רות דנינו מקור- נטלי לוין המרכיבים – 200 גרם חמאה /מרגרינה קורט מלח 100 גרם אבקת סוכר כפית תמצית וניל גרידה מלימון 2 כפות חלב או מים 200 גרם שקדים טחונים כוס וחצי קמח 40 גרם – 4 כפות קורנפלור כפית אבקת […]