קטגוריות
בשר חגים קציצות ראש השנה

מתכון לקציצות בקר ברוטב מושלם

 

מתכון לקציצות מושלמות ורכות מאת – Shachar Nehemia
מרכיבי המנה –
חצי קילו בשר טחון (אם יש לכם אופציה כדאי לבקש מהקצביה לטחון לכם פעמיים את הבשר זה עושה פלאים)
בצל קצוץ דק דק
פטרוזיליה קצוצה דק דק
ביצה
חצי בטטה מבושלת
פפריקה מתוקה וחריפה
מלח פלפל
צ’ילי גרוס
2 כפות סילאן
לרוטב בסיר-
בצל
גמבה
שום כתוש
פחית 400 גרם עגבניות מרוסקות
חומוס או אפונה
ותבלינים כמו בעיסה של הבשר.
רסק עגבניות קטן

מתכון לקציצות בקר ברוטב מושלם

אופן הכנת המנה –
בקערה נערבב בשר עם כל המצרכים ונוסיף גם חצי בטטה שבושלה מראש
תבלינים- פפריקה ,מלח, פלפל , פפריקה חריפה, צילי גרוס ובעיקרון כל מה שאתם אוהבים!
2 כפות סילאן (מומלץ אך לא חובה)
לשים הכל לעיסה מהממת ושמים בצד
בסיר:
מטגנים בצל 2-3 דק ומוסיפים גמבה חתוכה לרצועות
כשהבצל והגמבה מתרככים מוסיפים המון שום כתוש (באיזור ה10 שיניים)
מטגנים עוד דקה 2 ולאחר מכן מוסיפים פחית עגבניות חתוכות ,
ובאותה פחית משתמשים ומוסיפים פחית וחצי מים לתוך הסיר.
ניתן להוסיף חומוס או אפונה קפואה או שעועית ירןקה – מה שאתם אוהבים (במקרה הזה חומוס) ומבשלים חמש דק, לבנתיים מוסיפים תבלינים:
פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, צילי גרוס, כורכום , מלח ורסק אחד קטן
ועכשיו מנמיכים לאש נמוכה ומתחילים לגלגל קציצות לתוך הסיר .
מרטיבים מעט את היידים ועושים קציצות יחסית קטנות , מחצי קילו יוצא לי 30/40 קציצות כי אני עושה קטן וזה הכי כיף ככה.
לאחר שגלגלנו את כל הקציצות לסיר משאירים על אש נמוכה יחסית ומבשלים במשך 45 דק בערך עם מכסה סגור כמובן מערבבים כל כמה דק בעדינות עם כך עץ, לאחר 45 דק פותחים את המכסה ונותנים לרוטב להתאדות מעט עוד עשר דק רבע שעה
וזהו מוכןן
בתאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version