קובה פטטה – הדר אמיר צח
מרכיבי המנה-
3 בצלים חתוכים לחצי ואז לטבעות
1 כפית פלפל שחור
1/2 ק”ג בשר טחון
2 כפות בהרט
צרור פטרוזיליה קצוץ
לציפוי:
3 תפוחי אדמה גדולים
ביצה
חצי כוס קמח/סולת
כף מלח
מתכון לקובה פטטה – תפוחי אדמה במלית בשר
אופן הכנת המנה –
1. במחבת רחבה מחממים מעט שמן קנולה. מוסיפים את הבצל. מטגנים, מערבבים כרבע שעה עד שהבצל רך מאוד וזהוב, אך לא שרוף. כשהבצל רך מוסיפים פלפל שחור.
2. במקביל מבשלים את תפוחי האדמה עד שמתרככים. בסיום הבישול מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מפזרים מעט מלח ואופים בתנור על חום של 180 מעלות כרבע שעה נוספת.
3. אל הבצל במחבת מוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים עד שהבשר עשוי לחלוטין. מוסיפים בהרט ומערבבים. מכבים את האש.
4. מוסיפים למחבת פטרוזיליה קצוצה ומצננים.
5. מקלפים את קליפת תפוחי האדמה. מעבירים את התפוחים המקולפים לקערה ומועכים לפירה.
6. מוסיפים לקערת תפוחי האדמה , סולת, ביצה ומלח ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לעמוד כעשר דקות.
7. מהתערובת יוצרים כ-25 עיגולים לא גדולים ומניחים על מגש.
8. ממלאים ומטגנים: בכל כדור יוצרים מעין גומה גדולה, עם כפית מעבירים ממילוי הבשר אל הגומה וסוגרים בעזרת שאר האצבעות. כך עושים עם כל הכדורים.
9. במחבת מחממים שמן חצי עמוק. מטגנים את הקובה משני צדדים, מוציאים לנייר סופג ואוכלים מיד.