קטגוריות
עוגות ראש השנה

עוגת דבש נהדרת

 

עוגת דבש נהדרת – אורטל מושיקה
מרכיבי העוגה –
4 ביצים גדולות (להוציא חצי שעה מהמקרר בטמפרטורת החדר)
שלושת רבעי כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן
כוס דבש איכותי
כוס תה חזק חמים (לא רותח ,להשרות תיון בכוס מים חמים כמה דקות טובות ולצנן קצת)
2.5 כוסות קמח תופח או רגיל עם 2.5 כפיות א.אפייה
כפית קינמון
כפית נס קפה (לא חובה)
קורט מלח
קורט הל טחון(לא חובה ,מוסיף המון ארומה להיזהר איתו ,ממש קורט)
סירופ לעוגה: 2 כפות דבש,רבע כוס מים
לקישוט : שקדים פרוסים או אגוזי מלך קצוצים.

עוגת דבש נהדרת

הכנת העוגה –
במיקסר או ידני נתחיל להקציף את הביצים השלמות במהירות גבוהה,נוסיף את הסוכר קורט מלח ונקציף כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ויפה ,נוריד מהירות ונזליף את השמן לאט ,נוסיף את הדבש ,הקינמון ,ההל והנס קפה . נוסיף את כוס התה בהדרגה עם הקמח ,פעם קצת מהתה פעם הקמח ככה עד להטמעה ),לא לערבב יותר מידי את הקמח ,חשוב לאווריריות העוגה .)
נעביר את הבלילה או ל2 תבניות אינגלישקייק או לתבנית קפיצית 26 ,נפזר את השקדים הפרוסים ונאפה בחום 170 מעלות כ 35 עד 40 דקות כאשר קיסם יוצא נקי והעוגה שחומה יפה .
בנתיים בסיר קטן נשים את הדבש והמים נבשל מעט, וכשהעוגה יוצאת מהתנור נשפוך עליה את הסירופ ונצנן.
באהבה אורטל 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version