כן זו עונת הדלועים ואני הכנתי מרק דלעת קטיפתי
מרכיבים למרק-
חצי קילו דלעת
1/2 דלורית/2 דלעות ערמונים
בצל גדול חתוך לקוביות
כרשה חתוכה
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
50 גרם חמאה/אפשר שמן לטבעונים
אופן הכנה –
בסיר רחב נחמם את החמאה ונטגן קלות את הבצל והכרשה.
נוסיף את הדלעות חתוכות לקוביות גדולות.
נצלה עוד כמה דקות ואז נוסיף תבלינים ומים .
נבשל חצי שעה או עד שמרגישים שהכל נעשה רך ומבושל.
נטחן במעבד או בבלנד למחית חלקה.
נגיש עם שמנת מתוקה או חמוצה .