עוגת פרג לימונית
מתאים לתבנית של חלה גדולה או תבנית עגולה 24
המרכיבים-
4 ביצים
200 מ”ל גביע שמנת חמוצה /מיץ תפוזים
כוס סוכר
120 גרם חמאה או חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
כפית גדושה גרד לימון
כוס וחצי קמח תופח
קורט מלח
4 כפות פרג גדושות עדיף לא טחון
לציפוי-
שקית אבקת סוכר
בערך 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה –
נקציף את הביצים והסוכר לקצף תפוח. נוריד לעוצמה הכי נמוכה.
נערבב קמח עם פרג
נוסיף את הנוזלים שמנת,וחמאה מומסת ושאר המרכיבים ולבסוף את הקמח.
נערבב בעדינות לתערובת חלקה.
נעביר לתבנית משומנת ונאפה בתנור 180 מעלות בערך 40 דקות .
אפשר לבדוק עם קיסם להיות בטוחים שהעוגה אפויה במרכז.
ציפוי –
נערבב ונצפה את העוגה כשהיא קרה.