קטגוריות
בשר קציצות ראש השנה

מאפה חצילים עם קציצות משגע ומרהיב

המאפה הזה אצלנו על שולחן שבת וחג באופן קבוע ♡♡♡
מאפה חציל קציצה משגע מהמטבח הטורקי
מתכון באדיבות אריאלה גולדמן 
▪︎ תבנית פיירקס 24/26
המרכיבים למאפה –
חציל
2 עגבניות
פלפל ירוק חריף
חצי קילו בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה
בצל קצוץ
2 שיני שום
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס
לרוטב –
3 כפות רסק עגבניות ,
מלח,פלפל שחור גרוס,
כף פפריקה
אופן ההכנה –
– לפרוס חציל לעיגולים. לטגן קלות עד הזהבה ממש עדינה ולא מעבר
– לפרוס עגבניות לפרוסות
– פלפל ירוק טרי חריף לחתוך לרצועות גסות
– לקציצות :
לערבב יחד-
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס
– להכין קציצות עגולות קטנות ולפחוס מעט עם כף היד. לטגן קלות ( רק הזהבה עדינה)
– לסדר בתבנית פיירקס פרוסת חציל,פרוסת עגבניה,קציצה וכן הלאה.
במרכז המאפה לפזר 6 שיני שום שלמות
בצידי המאפה לסדר רצועות פלפל ירוק טרי חריף
– להזליף מעט שמן על המאפה
– בכוס לערבב 3 כפות רסק עגבניות ,מלח,פלפל שחור גרוס,כף פפריקה ומים ולמזוג על המאפה.
– לכסות ברדיד אלומיניום ולתנור שחומם מראש תוכנית אפייה רגילה 190 מעלות לשעה.
– אחרי שעה להסיר את הרדיד ולהמשיך לאפות עד שהמאפה שחום ואין נוזלים

מאפה חצילים עם קציצות משגע ומרהיב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version