קטגוריות
חגים חלבי עוגות ראש השנה

עוגת אגוזים וקצפת ללא קמח בכלל – העוגה הכי טעימה שיש

 

העוגה הכי טעימה שיש – רויטל זניש
העוגה גם היא כשרה לפסח
קרדיט לענת חן על המתכון המהמם
*העוגה בלי קמח בכלל*
המרכיבים- לעוגה
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
1 אפייה
1וניל
כוס אגוזי לוז טחונים
כוס אגוזי מלך טחונים
כוס שקדים טחונים
כוס קוקוס
1 שוקולד מריר מגורד
רבע כוס שמן
אופן ההכנה-
להקציף חלבונים..
להוסיף סוכר בהדרגה
להוסיף וניל ואפיה.
לאחר מכן להוסיף את החלמונים ואת כל שאר המרכיבים ולערבב בעדינות.
לחמם תנור לחום 170.
לשמן תבנית של התנור מומלץ לשים נייר אפייה. ולאפות במשך כ – 30 – 35 דקות.
אפשרות שניה – להעביר את המסה של העוגה בקנקן מדידה עם המספרים ( מ”ל)
ולחלק את המסה של העוגה
ב – 3 תבניות עגולות חד פעמיות בקוטר
22 ס”מ.
ולאפות כ – 30 דקות.
כל אחד והתנור שלו.
לצנן את העוגה היטב על השיש.
הכנת הקרם-
להקציף 2 קצפות צמחית
או שמנת מתוקה (500מ”ל)
1 פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר.
כף אבקת נס קפה
הרכבת העוגה- 
לחתוך את העוגה לשלושה מלבנים לאורך,
להרטיב את העוגה עם כוס נס קפה בלי חלב.
להניח שכבה ראשונה להרטיב עם נס קפה,
למרוח קרם…
להניח עוד שכבה וכך הלאה עם שלושת השכבות.
לסיים בשכבת קרם .
מעל אפשר לפזר 100 גרם שוקולד מגורד,
ניתן לקלף את השוקולד מריר
עם הקולפן של הירקות,
זה מוסיף יופי לקישוט.
או 200 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
ואגוזי מלך קצוצים עם סירופ מייפל מעל.
לקרר לילה במקרר…
חשוב מאוד להתיצבות וספיגת טעמים .
העוגה טעימה יום למחרת.
חג שמח.
בהצלחה!! רויטל זניש
*ערכתי שוב בעקבות השאלות של גולשים.
1 אם במידה והחלטת להכין בצורת מלבן כמו שמצאתי במקור גם כתבתי שהקרדיט של ענת חן ….
אז את הבלילה את מעבירה לתבנית אפיה של התנור.
ואחרי שהעוגה התקררה לגמרי על השיש,
חותכים אותה לשלוש רצועות מלבניות שוות בגודלם.
מרטיבה עם נס קפה ללא חלב,
ומורחת קרם בטעם נס קפה.
לאחר מכן תקשטי את העוגה עם שוקולד,
את השוקולד אני אישית
קילפתי עם הקולפן של הירקות, ( יוצא לך גלילונים קטנים מהשוקולד, וזה משדרג את העוגה מבחינה חיצונית)
מוסיפה חבילה בשקית קטנה, אגוזי פיקן מסוכרים
וקצוצים גס.
ועל כל זה מטפטפת מייפל.
2. אם במידה והחלטת להכין את העוגה כמו שאני הכנתי עגולה,
העברתי את הבלילה לפני האפיה לקנקן מד מדידה
וחילקתי את הבלילה ל – 3
תבניות עגולות חד פעמיות
בקוטר 22 ס”מ.
ואפיתי אותם בפעם הראשונה הכנסתי 2 תבניות לתנור שחומם מראש, ואח”כ תבנית השלישית והאחרונה.
כשאת מחלקת את המסה ל – 3 תבניות,
גם זמני האפיה בתנור משתנה ומתקצרת
כדאי להיות זהירים כל אחד והתנור שלו.
אני אפיתי כ – 30 דקות.
קיסם שנינעץ ויוצא יבש אך לח העוגה מוכנה.
ואז את התהליך של הרכבת העוגה כמו שהסברתי עם העוגה המלבנית.
בהצלחה רויטל זניש

עוגת אגוזים וקצפת ללא קמח בכלל – העוגה הכי טעימה שיש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version