רכה וטעימה
עוגת תותים בחושה – מתכון מאת – Riki Cohen Wandratsch
אפשר לעשות גם עם פרי אחר שאוהבים. בלי הפרדת ביצים והקצפות , אפשר גם פרווה.
עוגה בחושה עם תותים/ דובדבנים/משמשים/פירות יער
מתכון לתבנית מלבנית/או תבנית קוטר 26
המרכיבים-
4 ביצים
2/3 כוס שמן ( 160 מ”ל)
2\11 כוסות סוכר (300 גרם)
קליפה מגוררת מלימון אחד
רבע כוס חלב (60 מ”ל)/מיץ
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ”ל)/שמנת צמחית
2\1 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 כף אבקת אפייה
תוספת הפרי:
*צנצנת דובדבנים מסוננים (עדיף חמוצים, מגולענים)
*או דובדבנים טריים מגולענים
*או סלסלת תותים בערך 400 גרם.
ההכנה –
*לפזר מעל הפרי סוכר מעורבב עם מעט קנמון ושקדים קלופים.
**אני מחליפה חצי כוס קמח בחצי כוס קוקוס – מומלץ מאוד!
**במקום דובדבנים אפשר תותים, פירות יער, שזיפים, אפרסקים, או משמשים- שאותם חותכים לקוביות.
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-160- 170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית קודם ביצים
מוסיפים סוכר וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים בהדרגה שמן, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה (וקוקוס אם שמים) ומערבבים בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתערובת ומתקבלת תערובת אחידה. (חשוב לכל עוגה בחושה לא לערבב יותר מדי אחרת היא יוצאת דחוסה!!!).
משטחים את חצי מהתערובת בתבנית משומנת. מקמחים עם כף קמח את התותים שלא ישקעו,מפזרים כשליש מהתותים,שופכים את שאר העיסה ומפזרים מעל את שאר התותים. אופים בערך 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). כשהעוגה קרה אפשר לקשט באבקת סוכר
*מי שרוצה שהפירות יהיו רק למעלה אז עוד אפשרות: אופים את העוגה כ 10 עד 15 דקות, מוציאים בזהירות, זה חם, מפזרים את הפירות מעל הבלילה ומכניסים שוב לתנור להמשך אפייה.