מי אמר שבורקס צריך להיות משולש
רוצות לתקתק ארוחת ערב טעימה?
כולם כבר מכירים את הבצק ספידי ,בצק מהיר ללא שמרים,ללא התפחה מתאים לכל מילוי שאוהבים פיקנטי או מתוק הפעם במקום להכין בורקס אחד אחד הכנתי בתבנית
בצק ספידי -מתכון בסיסי- מאת ריקי כהן
המרכיבים-
2 כוסות קמח (אפשר קמח מלא)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
למלית מלוחה להוסיף לבצק : כפית שטוחה מלח וקורט סוכר
למלית מתוקה: 2 כפות סוכר וקורט מלח
מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק רך וגמיש.
מילוי גבינה מלוחה –
2 קוטג’
אריזה 250 גר’ גבינה פטה/צפתית
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
ביצה לתערובת
הברשה עם ביצה ושומשום לפיזור
אופן הכנה –
להכנת בורקס משפחתי כמו בתמונה: מחלקים בצק לשניים. משטחים לעלה דק, אם קשה לפתוח את הבצק , לשים בין שני ניירות אפייה ולפתוח עם מערוך.
חלק אחד משטחים בתבנית מלבנית 20/30 , שמים מילוי גבינות, חלק שני מניחים מעל. חותכים ריבועים בסכין. מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום ואופים כ 40 -45 דק’ בחום 180-190 מעלות. עד שמשחים.
מילוי: 2 קוטג, 1 חב גבינת פטה מגוררת ו כ 150 גר גבינה צהובה מגוררת, הוספתי ביצה אחת גדולה שיהייה יציב. לערבב הכל יחד.
מי שרוצה לעשות כמו בורקיטס, אז מרדדים את הבצק יוצרים עיגולים עם חותכן או כוס שמים כפית גדושה של מילוי ,סוגרים לחצי ומהדקים עם מזלג. מברישים בביצה מפזרים שומשום ואופים בערך 20 דקות ב 175 מעלות. או עד שמזהיב ונאפה יפה.
2 תגובות על “בורקס מהיר – פשטידת גבינה מבצק ספידי”
מעולה
תודה