קטגוריות
Uncategorized עוגות עוגות פרווה ראש השנה

עוגת תפוחים בשכבות אחת הטעימות – כמו של סבתא

עוגת תפוחים של פעם – מתכון מאת אורה ארגוב
המרכיבים-
2 וחצי כוסות קמח מנופה
150 גרם חמאה או מחמאה
1/2 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
2 חלמונים
גרידת תפוז או לימון
מילוי תפוחים לבשל-
10 תפוחים מקולפים וחתוכים (ירוקים)
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
2 סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
ציפוי
2 חלבונים משוקשקים
אופן ההכנה-
כל המרכיבים של התפוחים לבשל בסיר עד שהם יתרככו .
ממרכיבי הבצק ללוש וליצור בצק נעים ורך .
לתת מנוחה 1/2 שעה במקרר.
לחלק את הבצק ל – 2
למרוח היטב את התבנית בחמאה ,לרדד מחצית מהבצק לתחתית התבנית .
לפזר מעל מעט פירורי ביסקווטים או פירורי לחם ,
למרוח מעל את התפוחים המבושלים שהצטננו ,
לכסות שוב בשכבת בצק השניה שרידדנו במשטח מקומח ,
לדקור את הבצק העליון ולמרוח מעליו את החלבונים,
להכניס לתנור ל180 מעלות כ- 40 דקות
בהצלחה אורה

עוגת תפוחים בשכבות אחת הטעימות – כמו של סבתא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version