עוף שלם בתנור ממולא בבורגול נדיר!!!- ליאת אהרון
המרכיבים-
כוס בורגול עבה
בצל
גזר
פלפל שחור
מלח
מעט כמון
עוף שלם טרי
כף פפריקה בשמן
מעט שמן זית
מלח פלפל
2 כפות סילאן
אופן ההכנה –
להשרות בורגול בקערה עם מים רותחים 5 דקות
לסנן ולשטוף
לטגן בצל מגורד עד שמזהיב
להוסיף גזר מגורד ולטגן 3 דק
ולהוסיף את הבורגול
מעט פלפל שחור, מלח/מרק עוף ומעט כמון
למלא את העוף סגרתי עם קיסמים את הפתח
לציפוי לקחת כוס חד פעמי עם פפריקה מתוקה
בשמן, מלח, שמן, וקצת סילאן למרוח על העוף
להניח בתבנית נייר אפייה ומעל את העוף
הבורגול שנשאר להניח מסביב לעוף
להוסיף על הבורגול כוס מים רותחים עם כפית מרק עוף, לעטוף את התבנית בנייר כסף ולתנור על 170 מעלות בערך שעתיים
ב ה צ ל ח ה