קטגוריות
חגים חלבי צמחוני

סהרוני גבינה פריכים

סהרוני בצק גבינה להיט לאירוח חלבי 
נחטפים מהצלחת פשוט נדירים – מתכון מאת עדינה בטש 
המרכיבים לבצק-
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’
1 כף שמנת חמוצה
200 גרם חמאה רכה
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
כפית שטוחה מלח
למילוי
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגורד
1 חלבון
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה-
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (אפשר במעבד מזון).
עוטפים את הבצק בניילון ומאחסנים במקרר 4 שעות.
מחלקים את הבצק הקר ל-4 חלקים שווים.
על משטח מקומח קלות, מרדדים כל חלק לעיגול.
בסכין פיצה מחלקים ל-12משולשים .
שמים בבסיס של כל משולש מעט מהמלית ומגלגלים מהצד הרחב אל הצר
שמים בתבנית אפיה
מברישים את הסהרון בביצה ומפזרים שומשום
אופים בחום גבוה 200°, כ-25-30 דקות, עד השחמה.
אלה הסהרונים הם להיט בשבועות !

תגובה אחת על “סהרוני גבינה פריכים”

נשמע כל כך פשוט לעשיה ונראה נפלא. חבל שאין לי את כל המצרכים בבית ואצטרך לחכות למחר. תודה על המתכון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version