שוקולד קוקוס כשרה לפסח
מאת – נורית רפולי
המרכיבים –
6 ביצים
כוס סוכר
כפית רום
כפית תמצית וניל
שקית אבקת אפיה
כוס קמח (קמח תופח לפסח או כוס קמח מצה דק דק בתוספת שקית אבקת אפייה)
2 כפות קקאו
2 כפות שוקולית
כוס נס קפה
100 גרם שוקולד מריר
2 כוסות קוקוס
¾ כוס שמן
אופן ההכנה–
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, ואז מוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה לחלבונים
בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את השמן בעדינות, רום, ותמצית וניל, ומקציפים ביחד. ממיסים את השוקולד במיקרו עם כף שמן ומערבבים.
בקערה שלישית נפרדת, מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, קקאו, שוקולית, ומערבבים יחד.
לאחר מכן מוסיפים את מרכיבים הקערה השלישית לקערה השנייה (תערובת החלמונים), ומוסיפים להם חצי כוס מהנס קפה.
משטחים בתבנית, ומעל שופכים את התערובת של החלבונים (קערה 1).
מכניסים לאפייה בחום בינוני. שהעוגה מוכנה שופכים מעל חצי כוס נס קפה להרטבה.
אפשר לזלף מעל קצפת עם 2 כפות פודינג וניל