קטגוריות
טבעוני סלטים צמחוני ראש השנה

מתכון לסלט חצילים זעלוק

מתכון לסלט חצילים זעלוק
מאת – צפנת קורדובה
המרכיבים-
6 חצילים קטנים או 3 בינוני
4 גמבות אדומות בינוני
3 גמבות צהובות
פלפל 1 חריף ירוק
ראש שיני שום.
מי שרוצה ממש חריף שתוסיף עוד פלפלים.
מלח. לימון טרי
. פלפל שחור. טיפה כמון.שמן.
טיפה פפריקה.
חופן כוסברה קצוצה.
אופן ההכנה –
אני הכנתי בתנור ואפשר גם על הגז.
לקחת תבנית להניח נייר אפיה לשים חצילים אחרי שחיררנו במזלג. להכניס לתנור על חום 250 על גריל ומידי פעם להפוך עד שהם ממש רכים במשך חצי שעה כל אחת והתנור שלה.
וכך גם לעשות עם הגמבות והפלפל החריף.
אחרי שהוצאנו הכל מהתנור
שמים בשקית נילון למשך רבע שעה(לא חייבים זה עוזר לקלף בקלות את החצילים והגמבה)
אחר כך מקלפים הכל ושמים בצד.
את הגמבות אני חותכת למרובעים קטנים וגם תפלפל.
את החצילים אני שוטפת טוב ומסננת וסוחטת טוב.
לקלף את שיני השום ולחתוך קצוץ קצוץ.
לחלק את הכמות ל2.
לקחת מחבת עם רבע כוס שמן לחמם ולהכניס את השום לחצי דקה ולהוסיף את הגמבות הפלפל ופפריקה טיפה ולטגן על אש נמוכה 4 דקות .
ולערבב מידי פעם
להוסיף את החצילים ואת המלח לימון קצת כמון ופלפל שחור ולימון
ולערבב שוב למשך 7 דקות .
להעביר לקערה
ולהוסיף את החצי השני של הכמות של השום
עם חופן כוסברה קצוצה
ולטעום עם צריך עוד תבלינים אז להוסיף
בהצלחה לכולם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version