תבשיל בטטה קסבייה
מאת – ירדנה ג’אנח
המרכיבים –
10 יח’ ארטישוק ירושלמי
קילו כרעיים ושוקיים של עוף
רבע כוס שמן
חצי ראש שום כתוש
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
חופן פטרוזיליה או כוסברה.
אופן ההכנה –
לקלוף את הארטישוק הירושלמי ולהרתיח במים עם מלח ולימון לכ15 דקות.
בתוך סיר רחב לשים את העוף ולטגן עם השמן והתבלינים .
לאחר מכן להוסיף את השום ואת הארטישוק הירושלמי.
לכסות במים לבשל עד לרתיחה ולהוריד את הלהבה למשך שעה וחצי .
בהמשך הבישול להוסיף לרוטב את הפטרוזיליה והכוסברה בתאבון