קטגוריות
חגים ראש השנה

אצלי אין חג בלי פלטת מטוגנים – פסטלים וסיגרים מהחלומות

בת.אל משה

לא יודעת מה איתכן,

אבל אצלי אין חג בלי פלטת מטוגנים 😋

פסטלים וסיגרים  מהחלומות

מכינה אותם ומקפיאה לפני טיגון,

ובערב החג מטגנים ❗

מאת – Batel Moshe

 

 

המרכיבים –

עלי סיגר

לסיגרים חריפים:

קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים

ראש שום כתוש

2 צרור כוסברה קצוצה

מתבלת במלח,פלפל שחור,כמון, פפריקה מתוקה,פלפל שאטה.

אופן ההכנה –

לטגן במחבת בצל ושום ואחר כל בשר  עד שהבשר עשוי. לצנן ולהעביר למעבד מזון לטחינה בפולסים,שהבשר יהיה דק אבל לא משחה!

להוסיף ירק ותבלינים.

 

לפסטלים:

3 תפוחי אדמה מבושלים

בצלים קצוצים ומטוגנים עד השחמה (לכמות קטנה של תפוחי אדמה מספיק 2 בצלים,ולכמות גדולה 4 בצלים)

ההכנה –

לבשל את התפוחי אדמה עד התרככות ולמעוך לפירה. לצנן מעט,להעביר למעבד מזון יחד עם הבצל המטוגן ולטחון עד לעיסה אחידה. אני הוספתי מעט פטרוזיליה בזמן הטחינה,אפשר גם בלי.

תיבלתי במלח ופלפל. אפשר גם מעט כורכום.

 

*לקחת עלי סיגר (מגיעים עגולים) ולחתוך לחצאים.

*להכין דבק שעשוי מקמח ומים-שיהיה מרקם קצת סמיך.

*וטיפ מעולה של אווה קדוש-למרוח את הדבק עם מכחול.

מכל חצי עלה יוצרים ומגלגלים סיגר עם המילוי של הבשר.

את הפסטלים ממלאים בתפוחי אדמה ומקפלים למשלושים.

אפשר לאכסן במקפיא.

לטגן לפני שהאורחים באים בשמן עמוק

כאן תראו סרטון הדגמה של בת אל 

בת אל משה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version