אסדו ואוסובוקו בתנור – כמה טעים
מתכון של -אורלי בן צור חקיקי
שימו לב ,זה 10 דק עבודה
4-5 שעות בתנור
ויש לכם מנה מטורפת לערב חג .
טעים ברמות על חלל⚘
המרכיבים –
2 קילו בשר אסאדו על עצם – אפשר לשלב כמה נתחים כמו אוסובוקו
מלח,
פלפל שחור גרוס,
רוטב סויה,
סילאן,
רכז רימונים.
תפוחי אדמה
בצל
שום
אופן ההכנה-
נכין את רוטב:
נערבב יחד 4 כפות סילאן, 2 כפות רוטב סויה , 2 כפות רכז רימונים, מעט מלח, כפית פלפל שחור גרוס.
רבע כוס מים.
את הבשר נצרוב במחבת עם מעט שמן זית מכל הצדדים.
בתבנית שנכנסת לתנור נשים:
שכבה בצלים פרוסים.
שכבה תפוח אדמה
שום
נסדר את הבשרים מעל.
נפזר את הרוטב מעל הבשר .
מעל הכל עוד זילוף, סילאן, מלח, פלפל.
אפשר מעט כורכום.
נעטוף בנייר אפיה היטב.
נעטוף עם נייר כסף היטב
נכניס לתנור שחומם מראש
160 מעלות למשך 4-5 שעות .
נבדוק שהבשר רך.
10 דקות אחרונות נוריד את הנייר כסף ונייר אפיה וניתן השחמה לתבשיל .