מתכון לכעכים
מאת – רבקה סחראי
המרכיבים –
1 קג קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 אפיה
1 כוס שומשום כוס חדפ חמה
2 מחמאה או חמאה רכה
כ2 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המרכיבים
בהדרגה עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
ללוש כ 3 דקות.
לאחר הלישה יש לחלק לרצועות ולחתוך לכעכים ישרים או עגולים.
למרוח ביצה עם מעט מים ומלח, לטבול בשומשום לבן ושחור מעורבב בצלחת ולשים על גבי תבנית עם נייר אפיה.
מכניסים לתנור שחומם ל 170 מעלות בטורבו.
בסיום להכניס את כל העוגיות לייבוש בתנור ב 120 מעלות ל 20 דקות נוספות לקבלת הפריכות הרצויה.
בהצלחה!
6 תגובות על “מתכון לכעכים שאי אפשר להפסיק לאכול”
מה פירוש 2 מחמאה? 2 כפות? 2 חבילות?
400 גרם
היי אפשר שמן במקום מחמאה
לא במתכון הזה
כל המרכיבים בקערה כולל השומשום ?
או שאת השומשום להשאיר בסוף לפשר לפני האפייה?
אפשר חצי לשים בתוך התערובת