קטגוריות
עוגות עוגות פרווה עוגות שיש ראש השנה

4 מתכונים לעוגות בחושות וקלות

4 מתכונים לעוגות בחושות וקלות

עוגה בחושה לשבור איתה את הצום

אין יותר טעים מזה

הנה 4 מתכונים מעולים

עוגות בחושות וקלות

עוגה בחושה עם קוקוס אגוזים ושוקולד

מאת – ג’ודי פלטי 
Judy Palti
המרכיבים-
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח
1 א. אפייה
1 כוס אגוזים טחונים
1 כוס קוקוס
1 סוכר וניל
50 גר’ שוקולד מגורד
גרידת תפוז/או גרידת לימון
אופן ההכנה-
לחמם תנור ל – 165 מעלות טורבו, לשמן ולקמח תבנית בינונית ,
עגולה 26 או מרובעת, או  2 אינגליש קייק
כוס מידה: שתייה חמה חד פעמי.
בקערה להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד קבלת בלילה בהירה
ותפוחה. להוסיף לאט את השמן תוך המשך ההקצפה.
לערבב את הקמח, הקוקוס האגוזים והשוקולד עם אבקת האפייה
ולהוסיף לסירוגין עם המיץ וגרידת התפוז.
להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות כ- 35-40 דקות.
להשאיר בתנור כבוי כ- 10 דקות עם דלת התנור מעט פתוחה.
לאחר קירור העוגה ניתן לצפות אותה בקרם שוקולד.

עוגה בחושה עם אגוזים וקינמון – הכנה בקלי קלות

מאת – גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבני
המרכיבים-
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
1.5 כוסות קמח תופח (או 1.5 כוסות קמח רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפייה)
1/4-1/2 כוס קוקוס
שקית סוכר ווניל
מעט גרידת לימון
למלית: ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
כפית גדושה קינמון
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה-
מכינים 2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות
טורפים עם מטריפה ידנית או במיקסר ביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים בזרימה דקיקה שמן, ומיץ תפוזים ולבסוף מוסיפים את הקמח והקוקוס.
-מערבבים בקערית נפרדת את חומרי המלית – אגוזים קצוצים, סוכר ווניל וקינמון.
– בתבנית משומנת בוזקים כפית סוכר ויוצקים את הבלילה, מפזרים מעל את המלית ובעזרת קייסם מקשקשים מעט, ממש מעט.
מכניסים לתנור חם ואופים ב-180 מעלות במשך 35-40 דקות.

עוגה תפוחים בחושה משגעת ועסיסית עם מייפל ואגוזים

מאת – זהבה סיסו

זהבה סיסו
המרכיבים-
4 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן
גרידת לימון כף
2 כוסות קמח תופח
לערבב-
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
דמררה
כף קינמון
כוס אגוזי מלך קצוצים.
אפשרי להוסיף 2 כפות ריבת משמש
אופן ההכנה –
להכין תבנית מלבנית 20/30 או עגולה 26
לערבל ידני את הביצים סוכר והשמן..ולהוסיף את הקמח..
לשמן תבנית לשפוך חצי מהבלילה.ומעל חצי מהמלית תפוחים.שוב מעל את הבלילה ..ואחרי את התפוחים..
לאפות  180 עד שהעוגה משחימה.. כ- 50-40 דקות .
להוציא ולמרוח בנדיבות מייפל מעל העוגה.

עוגת שיש נוטלה 

מאת – Ba Su

Ba Su
רכות ,טעם,יופי, יש בעוגה הזאת
עוגה בחושהלשבירת הצום,
ללא שמן חמאה..
עוגה שאפיתי גם היום,ותגמר היום
שימו לב לזמניי האפיה אצלכם בתנור,
אולי פחות מזמן האפיה אצלי בתנור!
שתפו שעוד יהנו מהעוגה.
לחמם תנור ל170 מעלות.תבנית בגודל 26
חום עליון תחתון.
המרכיבים- 
1 שמנת מתוקה 250 מ”ל
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
רבע כוס סוכר,אפשר יותר
1 וחצי כוסות קמח.
שקית אבקת אפיה.לנפות !
2 כפות ממרח נוטלה.
כף קקאו
טעים יותר עם נוטלה,אם אתם מוסיפים קקאו.תטעמו את הבלילה יתכן ויצטרכו עוד קצת סוכר.
אופן ההכנה –
תבנית עגולה 24 או 2 אינגליש
שמנת ביצים סוכר תמצית וניל להקציף היטב,כחמש דקות
להוסיף את הקמח לערבב עד להטמעת הקמח
להמנע מערבוב יתר!
להעביר 1/3 מהבלילה לקערית אחרת ,להוסיף את הנוטלה, ולערבב עד לצבע אחיד.
ליצוק את הבלילה הבהירה לתבנית .ומעל את בלילת הנוטלה.
לקשקש עים מזלג קייסם ..
180 מעלות זמן אפיה 45 דקות.אצלי.שימו לב לזמניי האפיה שלכם.
עד שקייסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פרורים לחים.

הנה עוד מתכונים לעוגות הבחושות שלנו 

7 תגובות על “4 מתכונים לעוגות בחושות וקלות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version