חיתוכיות גבינה מתכון כמו של פעם
בצק שמרים פריך עם גבינה
מאת – הודיה בוטון
המרכיבים –
3 כוסות קמח
200 גר חמאה/מרגרינה
2 חלמונים
2 כפיות סוכר
כף וחצי שמרים
חצי כוס מים
למילוי הגבינה –
1 וחצי כוסות סוכר
קילו גבינה לבנה 5%
5 סוכר וניל
5 כפות קמח
רבע כפית אבקת אפיה
3 ביצים שלמות
גביע אשל או גילה או שמנת חמוצה
אופן ההכנה–
מכינה את הבצק במיקסר את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק חלק.
מחלקת לשניים
חלק אחד משטחת על התבנית בעזרת ניר אפיה.
את השני מרדדת לאותו גודל ומשאירה לחלק העליון .
המילוי מערבבת את כל החומרים יחד עד לתערובת חלקה.
מעבירה מילוי מעל הבצק שבתחתית התבנית.
את החלק השני שמרודד אני
מגלגלת בעדינות ומקמחת מעל המערוך ומעבירה מעל המילוי(בעדינות)
אפשר גם להעזר בנייר אפיה .
מכניסה לתנור רבע שעה בלי כיסוי על -150-160 מעלות
אח”כ מכסה בנייר כסף
עד שאני רואה שהעוגה עלתה גם באמצע
בערך שעה אפיה נוספת.
לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לחתוך.
6 תגובות על “חיתוכיות עוגת גבינה כמו של סבתא מפעם”
היי מה גודל התבנית
25/30
כף וחצי שמרים יבשים?
כמה זמן סהכ אפייה???
אפייה כמו שכתוב
כן שמרים יבשים
איזה גודל תבנית?
מלבנית בינונית 25/30 בערך