מתכון לכעכים מתוקים
מאת – רחל עטיה
המרכיבים –
5 ביצים
כוס סוכר
200 גרם חבילת חמאה או מחמאה
שקית 1 של סוכר וניל
שקית 1 של אבקת אפיה
כפית מי זהר
חצי כוס אבקת שקדים
גרידה מלימון ותפוז אחד
כף פודינג וניל
כ- 2 כוסות קמח ועוד ככוס .
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר לבחוש את הביצים והסוכר ולהקציף כמה דקות.
להוסיף חבילת חמאה או מחמאה מומסת .
לאחר מכן להוסיף את סוכר הווניל ואבקת האפייה, מי הזהר גרידת הלימון והתפוז , חצי כוס אבקת שקדים וכף הפודינג וניל.
לאחר מכן להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמקבלים בצק רך ,
ומעט דביק.
להוציא מקערת המיקסר ולהניח על משטח מקומח .
להוסיף עוד קמח לפי הצורך עד שהבצק נעים ונוח לעבודה.
לאחסן במקרר כשעתיים להוציא לחלק את הבצק לכדורים ולעשות את הכעכים.
להכניס לתנור חם טורבו על 180 מעלות עד שהעוגיות משחימות.
לקרקר ולאחסן בקופסא במקום יבש.
בהצלחה !!