מתכון למרק תימני
מאת – אורנית עובד רומם
מרק תימני הוא מרק שכל איזור אחר בתימן היו מכינים בדרך שונה. לכן יש כאלה שיכינו עם קמח או בצל מטוגן או מחשוש. אצלנו אנו חולטים את הבשר במים החמים ולא, לא שופכים את המים כלל כי מאבדים את כל הטעם של המרק. טיפ קטן ממני יש לי מסננת קטנטנה שאיתה אני מנקה את המים מהליכלוך וגם עם כף לניקוי הקצף. בשבת בבוקר אנחנו אוכלים את המרק עם קובנה פרווה. ירק, ביצים קשות. טעם גן עדן.
זה המרק שלמדתי מאימי מורתי שתבדל לחיים ארוכים טובים ובריאים. תודה לך אמא שלי אוהבת
המרכיבים –
4 חלקי עוף כרעיים נקיות ושטופות היטב במים. או עוף שלם מפורק ונקי
בצל גדול
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 בצלים ירוקים
אפשר גם כרפס
חופן בצל יבש
כף גדושה חוויאג למרק תימני
מלח
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
תפוחי אדמה
אופן ההכנה –
מחממת מים בסיר עם מלח לרתיחה .
מוסיפה את חלקי העוף .
לאחר שרותח ומבעבע מנקים בעזרת כף את הקצף והליכלוך מלמעלה.
מוסיפה בצל שלם וגם בצל יבש אם יש.
מוסיפה חוויאג,
מאגדת בצרור את כל הירוקים ומוסיפה פנימה
מבשלת עטד 20 דקות מוסיפה מרק עוף ואם יש צורך מלח ופלפל.
מבשלת עד שרך ומבושל היטב
ניתן להוסיף תפוחי אדמה
אפשר להחליף ולעשות עם בשר גולש או רגל
במקום עוף.