תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות
מאת – דורית אלישע
המרכיבים –
4 תפו”א אדומים
1/4 חבילת חמאה כ 50 גרם
שן שום
סלסילת פטריות טריות חתוכות
בצל ירוק קצוץ
1 מיכל קטן שמנת לבישול
חופן פרמזן
מלח, ופלפל שחור לפי הטעם
כפית אבקת מרק פטריות
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה –
לבשל את תפו”א עם הקליפה ולקלף.
לסדר פרוסות בתבנית פיירקס לתבל מלח פלפל.
במחבת לטגן מעט את הפטריות החתוכות בחמאה ושום.
להוסיף את התיבול: מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
וכפית אבקת מרק פטריות .
להוסיף את השמנת לבישול .
להנמיך את הלהבה ל10 דקות בישול.
לצקת מעל תפו”א ולבזוק פרמזן.
להוסיף בצל ירוק.
ולאפות בטורבו .
200 מעלות 10-15 דקות עד לצבע זהוב בהיר. בתאבון!