סלט מטבוחה
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים –
8 עגבניות גדולות מגורדות ללא קליפה
גמבה אדומה קלויה חתוכה לקוביות
2 פלפלים חריפים קלויים וחתוכים לעיגולים
6 שיני שום כתושות
כף מלח
כפית סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
כוס שמן
אופן ההכנה –
בסיר רחב נשים את העגבניות על הגז,
ונוסיף את שיני השום הכתושות, את המלח והסוכר.
נבשל על אש נמוכה ללא מכסה .
לאחר כשעה נוסיף את הפלפלים לסיר,
בנתיים נערבב טוב טוב את הפפריקה המתוקה עם כוס השמן בקערה קטנה,
ורק לאחר שהעגבניות איבדו מחצית מהמים נוסיף את השמן והפפריקה ונערבב.
לערבב עם כף מידי פעם חשוב!
יודעים שזה מוכן ברגע שמערבבים עם הכף ומרגישים שהעגבניות נדבקות לתחתית הסיר ואין יותר מים.
בהצלחה!!