מירי קינן משתפת אותנו במתכון פשוט וטעים
סלמון כבוש, זה התחיל בביקור בסופר שראיתי אב ובנו שקנו 2 דגי סלמון מפולטים שאלתי מה אתם עושים עם זה .
הם לימדו אותי לכבוש דג סלמון ואחר כך המשכתי לחקור עד שהגעתי לתוצאה הזו.
בחיים לא אהבתי דגים כבושים ופשוט התאהבתי בגבר גבר הסלמון יפה התואר והערב לחיך
והנה המתכון – מירי קינן
המרכיבים-
קילו פילה ללא עצמות דג סלמון טרי
מלח גס
סוכר
להכנת סלט סלמון כבוש
בצל פרוס
שמיר
חומץ
סוכר
אופן ההכנה –
להניח את הגד על מגש לפזר מעליו מלח גס ומעט סוכר.
לעטוף בנייר אפייה וניילון נצמד ל 24 שעות ועל זה להניח משהו כבד כמובן לשים במקרר .
לאחר 24 שעות זה מוכן
להכנת סלט דג כבוש –
פורסים חתיכות מהדג שמים בשכבות דג -בצל – שמיר מעל להוסיף מעט חומץ ומעט סוכר או סילאן טבעי.
את החלקים שלא חותכים , אני שמה בשקיות בהקפאה כל פעם מוציאים מהמקפיא חתיכה מפשירים במקרר ומתבלים בבצל שמיר וחומץ .. פשוט טרי וטעים.