מתכון לקובה חמוסטה שלמות!
מאת – שקד משה
המרכיבים –
לתערובת מילוי הבשר :
כחצי קילו בשר בקר מס 2
מלח, ופלפל לבן לפי הטעם
3 שיני שום
לבצק :
2 כוסות סולת חד פעמי (לשתייה קרה)
כפית מלח
כף שמן קנולה
חצי כוס מים רותחים
למרק :
2 ראשי שום
4-5 גבעולי סלרי עם העלים
חבילת עלי מנגולד
מלח פלפל לבן לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף
מלח לימון\לימון שלם סחוט
כף כורכום
אופן ההכנה –
לבשר :
מטגנים בשר מס 2 חתוך לקוביות (אפשר לבקש את זה מהקצב) עד השחמה , לתבל ולהוריד מהאש.
לאחר מכן טוחנים אותו עם שיני השום וטועמים, ואם צריך לתקן תיבול.
לבצק :
לשים בקערה את הסולת ביחד עם המלח ולערבב.
להוסיף שמן וחצי כוס מים רותחים.
ניתן לחכות קצת עד שיתקרר ואז ללוש טוב עם הידיים. (אם אפשר ללוש באותו רגע עדיף) אני מחלקת לכדורים קטנים שכולם יהיו באותו גודל כדי שאמלא אותם בבשר.
לכסות את הקערה עם הבצק שלא יתייבש!
את הבצק אני פותחת לקעריות ומפוצצת בבשר!!
חשוב לעשות קעריות דקיקות כדי להגיע לתוצאה של עטיפה דקה ויפה.
*טיפ*
להרטיב עם מים פושרים את הקצוות של הקעריות לאחר המילוי של הבשר ולהדביק, שימו לב! השאירו חריץ קטנטן ממנו תוציאו את את כל האוויר שיש בקובה, להדק היטב כדי למנוע חיספוס של הקובה בזמן הבישול כדי לקבל קובה חלק ופוטוגני והכי חשוב כדי שלא יפתח לנו בזמן הבישול!
לאחר שהידקתי אני מועכת אותו כפי שניתן לראות בתמונה שצירפתי למטה.
למרק :
קוצצת סלרי ועלי מנגולד ושמה בסיר גדול ומטגנת מעט.
מוסיפה שום מטגנת הכל יחד ולאחר מכן מוסיפה מים (עד גובה המרק שתרצו) ומתבלת .
לאחר שהמרק מוכן (כחצי שעה לפחות של בישול) זורקים לסיר את הקובה עד שהוא צף וזה אומר שהוא מוכן! בתיאבון!
5 תגובות על “הנה מתכון לקובה חמוסטה שלי”
היי הערה קטנה לא שמים אבקת מרק עוף זה צריך להיות ירוק בגלל העלים וגם חמוץ..
הכל ענין של טעם כותבת המתכון שמה אתה לא חייב לשים
מה כמות הבשר? והאם לחתוך לקוביות קטנות או גדולות?
לא שמנה איך לחתוך זה הולך אחר כך לטחינה
מעדיף לקנות או לאכול אצל המאמות הכורדיות מהמשפחה שאני לא אוכל אלה בולע אותם. המון עבודה,