עוגת מצות שוקולד וקוקוס
המרכיבים-
5 מצות
חבילת מצות
חלב להרטבת המצות
למלית שכבת הקוקוס:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
20 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שבבי קוקוס
למילוי שכבת גנאש שוקולד:
חצי צנצנת נוטלה קטנה
2 כפות שמנת מתוקה
*אם אין נוטלה אפשר להכין מטבלת שוקולד מריר 100 גר’ ו100 גר’ שמנת מתוקה להמיס יחד.
לציפוי מרשמלו:
חבילת קטנה מרשמלו לבן חתוך
3 כפות חלב
1 מיכל קטן שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
(אם אין מרשמלו אפשר להחליף עם חבילה חלבה קטנה)
לפיזור מעל: קוקוס קלוי(לא חובה)
אופן ההכנה –
את המצות להשרות בחלב לא יותר מידי כדי שלא יצאו סמרטוטיות וישארו קצת קרנצ’יות ולייבש במגבת.
שכבת הקוקוס תהיה עם נוזלים ככה שהמצה תמשיך לספוג אותם כשנרכיב את העוגה.
מלית הקוקוס:
בסיר קטן להרתיח חלב וסוכר. שהסוכר נמס מנמיכים את האש ומוסיפים חמאה ותמצית הווניל ואחרי שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את הקוקוס. מערבבים טוב ומצננים.
לשכבת השוקולד ממיסים את הנוטלה עם השמנת המתוקה בקערת בן מארי או במיקרו(לא להכניס את הצנצנת עם האלומיניום אחרת יהיו זיקוקים).
לציפוי:
בקערת בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים)להכניס את המרשמלו והחלב ולהמיס תוך ערבוב מתמיד עד שהכל נמס ולהניח לצינון בצד.
להקציף את מיכל השמנת המתוקה לקצפת וביחד עם הסוכר ולקפל בפנים את הקרם המרשמלו. להניח בנתיים במקרר.
5. להתחיל להרכיב את העוגה: על מצה אחת לשים שכבת קוקוס נדיבה, לקחת עוד ריבוע ולמרוח בשכבת גנאש השוקולד- עם השכבה המרוחה להניח על הריבוע עם השכבת קוקוס. מאליו לשים שכבת קוקוס ולהמשיך ככה.
את ציפוי המרשמלו מורחים על למעלה בנדיבות ומפזרים קוקוס. מצננים לילה במקרר וחותכים לריבועים.
לא הכנתי לפי מתכון מסוים אבל הבאתי כאן כמויות שהסביר להניח יצא כמו שצריך.
בהצלחה וחג שמח!