קטגוריות
ראש השנה

פרחי בצק פילו במילוי בשר פטריות וצנוברים- מאפה אלוהי

 

דליה סיני
בצק פילו ממולא בבשר טחון,פטריות וצנוברים
זהו מאפה אלוהי והביס פצצה לפה.
מאת – דליה סיני
המרכיבים-
חבילת בצק פילו מופשרת לילה קודם במקרר-או מצונן
חצי  קילו בשר טחון טרי איכותי
בצל גדול
2 שיני שום כתושות
סלסלה פטריות טרי – או קופסה
מלח פלפל שחור
מעט כמון
מעט כורכום
ומעט בהרט(כרבע כפית )
ניתן להוסיף מעט פלפל חריף למי שאוהב
כ2 כפות צנוברים
מעט פטרוזיליה או נענע
שמן זית כ- 3 כפות
אופן ההכנה –
לטגן במחבת רחבה את הבצל ,להוסיף בשר טחון ולטגן עד החלפת צבע להוסיף שום ולטגן מעט ,להוסיף תבלינים ולטגן מעט בסוף את הירק והצנוברים לכבות את הגז ומיד ולסנן את העיסה במסננת ברזל ולתת מנוחה שכל הנוזלים ירדו לקערה .
בינתיים פותחים עלי פילו על משטח שמים 2 יחידות ומברישים מעט בשמן זית ,
ממלאים כל חתיכה בכף גדושה מהעיסה וסוגרים (אפשר לעשות כל צורה שאתם אוהבים ולשים על נייר אפיה או בתוך תבנית שקעים כמו שאני עשיתי ,למרוח מעט בשמן זית לפזר מעט שומשום מעל או קצח ולאפות על 180 מעלות כ10 דקות ולהוריד טמפרטורה ל170 ולאפות עד להזהבה
בהצלחה ניתן להגיש עם רוטב פטריות בצד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version