המתכון לחלות לשבת
מאת תמי בר- ישי
המרכיבים –
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כוס שמן
1 כף מלח
625 מ”ל מים חמימים 2.5 כוסות מים)
אופן ההכנה –
בקערת המיקסר שמרים, סוכר וחצי מכמות המים, לערבב ולתת לזה לנוח 5 דקות (ראש עיסה)
לאחר מכן להוסיף את יתרת המים והקמח, ללוש 3 דקות, להוסיף שמן, מלח רק בסוף הלישה.
במידה ויבש עוד טיפונת מים. עוד כמה דקות לישה.
לכסות להתפחה ראשונה כשעה
שעה וחצי תלוי במזג האוויר.
עד שהבצק מכפיל את נפחו.
להוריד נפח לאחר ההתפחה הראשונה ע”י לישה קצרה.
עוד 20 דקות התפחה, ליצור כדורים, לתת להם מנוחה 15 דקות ואז לגלגל לנחשים ולקלוע חלות, לחמניות.
חצי שעה התפחה, אני מרססת מים עם שפריצר כמו של הספרים, ואז מפזרת שומשום ולתנור.
אפייה על 180 מעלות חצי שעה עד השחמה כל אחת והתנור שלה
אפשר למרוח ביצה עם דבש ולפזר שומשום
קליעת חלה מ 4 רצועות
3 תגובות על “תראו את החלות שהכנתי – ממש של מאפייה”
נראה חמים וטעים, תודה.
כדאי לשתף בנתוני האפייה = טמפרטורה, זמן.
אשמח לדעת באיזה חום לאפות וכמה זמן ??
תודה
תקראי שוב את ההוראות שכתבת. קחי בחשבון שיש אנשים שזו פעם ראשונה שאופים חלה…