קיגל ירושלמי – קיגלה
מכינים לשבת
טעים מאוד
מאת – רחל הרמן
המרכיבים-
חבילה אטריות 400 גר (של אוסם)
הדקות או יותר עבות לא משנה
חצי כוס סוכר
1/3 כוס שמן
חופן צימוקים
2 תפוחי עץ ירוקים קוביות
אפשר קצת שזיפים מיובשים חתוכים
קינמון מעט
מלח
פלפל שחור
4 ביצים
אבקת אפייה כפית
אופן ההכנה –
נבשל את האטריות כמה דקות במים רותחים ונסנן
נעביר לקערה.
נחמם בסיר את הסוכר עד שיהפוך לקרמל.
נוסיף שמן נערבב ונוריד מהאש.
נשפוך על האטריות.
נערבב עם שאר החומרים .
נחמם סיר עגול בקוטר 22-24
משומן היטב עם 3-4 כפות שמן.
נעביר את הבלילה.
נהדק וניתן כמה דקות על האש.
נעביר לתנור אפייה של 180 מעלות שעה.
אפשר לשים בחורף על פלטת שבת.
3 תגובות על “קיגלה – פשטידת אטריות לשבת”
מצוין
זה נראה מעולה ואני בטוח שגם הטעם מעולה, אבל זה לא קוגל ירושלמי
קוגל ירושלמי זה איטריות, קרמול של סוכר ושמן, ביצים ותיבול סוכר מלח ופלפל שחור והטעם מתקתק חריף
בלי צימוקים בלי תפוחים בלי קינמון ובלי כל התוספות
נכון, אבל אפשר גם להוסיף את התוספות