קטגוריות
Uncategorized בשר ראש השנה

מלפוף הוא הכרוב הממולא הכי טעים שיש

אור – לי אוחנה

איזה מתכון ממש פתנתאון

תשמרו ותכינו

מאת אור- לי אוחנה

המרכיבים

כרוב

כוס וחצי אורז

בצל

עגבניה

פטרוזיליה

חצי קילו בשר טחון

מלח

פלפל שחור

בהרט

אופן ההכנה

לחרוץ את הכרוב בליבה שלו ולשים  בסיר גדול עם מים ומלח להרתיח והעלים נפרדים בקלות.

מלית הכרוב:

בצל מגורד

פטרוזיליה קצוצה

עגבנייה מגורדת

חצי קילו בשר בקר

לשטוף היטב 1.5 כוסות אורז ולהוסיף למלית

לתבל מלח, פלפל שחור ובהרט

לאחר שהעלים התרככו והתקררו. לשים בכל עלה בקצה מהמלית ולגלגל. ולסדר בסיר רחב,

רוטב:

לערבב יחד

מים רותחי כ 3 כוסות

3 כפות שמן

מעט פפריקה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מלח

טיפה סוכר

לימון סחוט

פלפל שחור

וטיפה בהרט

לשפוך מעל הממולאים בסיר. אם חסר נוזל ץוביפו מים שיכסו את הכרוב.

לחמם בתחילה על אש גבוהה להביא לרתיחה ואח ” כ על אש נמוכה למשך שעה.

בתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version