מתכון לעוגת דבש קלה
טיפים לאפייה
1. מומלץ לאפות בחום נמוך יותר( אני אופה 160)
2. יש לדפוק את התבנית על השיש על מנת להוציא בועות אויר לפני ההכנסה לתנור
3.. מרגע הוספת הקמח לבלילה אין לערבל יותר מידי
4. להכניס כאשר התנור חומם מראש לפחות רבע שעה
ממליצה להכין בתבניות קטנות
לעטוף יפה ולחלק מתנה
המרכיבים –
4 ביצים
כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס דבש
1 כוס תה חמים ( לא רותח) או קפה כפית גדושה נס
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית גדושה קינמון
ציפורן מעט
קורט מלח
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל160 מעלות .
מערבבים את המרכיבים אפשר במיקסר או ידנית – ביצים סוכר שמן דבש, קינמון ונס קפה ,תה מוסיפים קמח ומעבדים כמה שניות לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק – אפשר לחלק לקטנות, לשים בלילה עד 3/4 מגובה התבנית .
ניתן לפזר שקדים פרוסים או אגוזים.
אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
להרטיב עם 2 כפות דבש או מייפל לערבב עם 5 כפות מים רותחים מברישים מעל העוגה
חג שמח
תגובה אחת על “מתכון וטיפים להכנת עוגת דבש ורעיון להכין כמתנות”
איזה כוס לקחת כוס מג זה בסדר ?