עוגת שוקולד רכה ומאוד עסיסית
ממליצה להכין לכל המשפחה
מאת- Tikva Ovadia-Moshe
המרכיבים-
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
שתי שקיות סוכר וניל
שתי כוסות קמח תופח
חצי כוס קקאו+ שתי כפות שוקולית
כפית אבקת אפיה
כוס שמן
כוס קפה נמס ( בלי חלב, כפית נס קפה עם מים חמים )
לציפוי גאנש-
שמנת מתוקה
150 שוקולד מריר
שתי כפות שוקולית
להכין תבנית 28 עגולה
אופן ההכנה-
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר והסוכר וניל
עד שמקבלים קצף תפוח.
מאיטים את המיקסר, מוסיפים שמן , ולסירוגין גם הקפה עם תערובת הקמח הקקאו והשוקולית עם אבקת האפייה.
ערבוב איטי וקצר .
מעבירים את הבלילה המוכנה לתבנית משומנת 28.
אופים בתנור שחומם מראש על 160 ל 50-55 דקות אפשר עם קיסם לבדוק שהיא מוכנה.
כשהעוגה קרה מחוררים בעוגה בעזרת קיסם או שיפוד, כדי שהציפוי ייספג גם פנימה כך נוצרת עוגה עסיסית ורכה כשהקרם
מורגש גם בתוך העוגה.
מכינים גאנש-
לחמם שמנת מתוקה במיקרו ולהכניס את השוקולד לחכות דקותיים לערבב ולהוסיף את השוקולית בערבוב עד שמתקבל ציפוי חלק ואז כשהעוגה קרה לצפות בהדרגה שחלק מהציפוי ייספג לעוגה ולהוסיף את שאר הציפוי.
8 תגובות על “הסוד לעוגת שוקולד רכה ועסיסית”
העוגה נראית משגעת. חייבת להכינה.
תודה על המרשם.
אין קמח במתכון.לא רשמתם
היום אני מכין נראה טוב פלוס
עוגה כושית הכי מוצלחת שהכנתי עד היום!!! טעימה,אוורירית,גבוהה,קלה להכנה (כמות של שלוש תבניות אינגליש קייק) תודה רבה 💜
שאלה לגבי עוגת השוקולד.
האם ישצורך לשמור במקרר?
האם יש משהו אחר להוסיף במקום שוקולית כי לטעמי יש לשוקולית טעם לוואי? תודה
חשבתי שיהיה קל יותר.
מחפשת עוגה שמערבביםהכל ולתנור, מוגבלת בעבודה מסוג זה. אך אין ספק שהיא טעימה……..
שלום רב!
השאלה שלי היא האם יש אפשרות להמיר את כוס השמן בשומן אחר, כגון חמאה?
אני אישית לא אוהבת עוגות עם שמן…
בתודה!
לילך