קטגוריות
Uncategorized עוף

עוף צלוי בתנור בטעם של פעם

ישראלה אזולאי

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

תבנית עוף לשבת

הכי פשוט וטעים

מאת – ישראלה אזולאי

המרכיבים –

4 כרעי עוף (אפשר חתוכים)

8 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לשמיניות

למרינדה:

5 כפות שמן קנולה

כף סילאן

כף רוטב סויה (אני שמה בסגנון סיני)

כף שטוחה גריל עוף

כפית שטוחה מלח ופלפל שחור

כפית שטוחה כורכום

חצי כף אבקת מרק עוף- לא חובה

8 גבעולי תימין קצוצים גס

אופן ההכנה – 

מערבבים טוב את המרינדה עם העוף ותפוחי האדמה , ומעבירים לתבנית.

אני שמה בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפייה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.

להוסיף מהצד כוס מים. לכסות עם נייר חצי זמן אפייה.

להכניס לתנור שחומם ל190 מעלות, לשעה.

להפוך באמצע את העוף,ו להשקות עם הרוטב מדי פעם.

להמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק, ושתפוחי האדמה מוכנים.

בהצלחה!

4 תגובות על “עוף צלוי בתנור בטעם של פעם”

אין צורך במרק עוף , הרי יש כאן עוף אמיתי. אני מכינה עוף בתנור עם תפו”א, בצלים, ראש שום מפורק ופלפלים אדומים מתוקים . כל הירקות ותפו”א למטה ולמעלה חלקי העוף. אני מתבלת בכורכום, פפריקה מתוקה , מלח גס, שום גבישי וזעתר. על זה שמן , כ4 כפות. מכניסה לתנור בסיר סוטאז’ מכוסה למשך חצי שעה ב 220 מעלות ואח”כ מורידה את החום ל160 מעלות לעוד כשעה. לא צריך סויה . יוצא עסיסי ומעולה. לפעמים אני מוסיפה ירקות אחרים כמו דלעת או בטטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version