עוף עם תפוחי אדמה בתנור
תבנית עוף לשבת
הכי פשוט וטעים
מאת – ישראלה אזולאי
המרכיבים –
4 כרעי עוף (אפשר חתוכים)
8 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לשמיניות
למרינדה:
5 כפות שמן קנולה
כף סילאן
כף רוטב סויה (אני שמה בסגנון סיני)
כף שטוחה גריל עוף
כפית שטוחה מלח ופלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
חצי כף אבקת מרק עוף- לא חובה
8 גבעולי תימין קצוצים גס
אופן ההכנה –
מערבבים טוב את המרינדה עם העוף ותפוחי האדמה , ומעבירים לתבנית.
אני שמה בתבנית חד פעמית גדולה עם נייר אפייה, כך הנוזלים לא מתאדים מהר.
להוסיף מהצד כוס מים. לכסות עם נייר חצי זמן אפייה.
להכניס לתנור שחומם ל190 מעלות, לשעה.
להפוך באמצע את העוף,ו להשקות עם הרוטב מדי פעם.
להמשיך לצלות עד קבלת צבע זהוב חזק, ושתפוחי האדמה מוכנים.
בהצלחה!
4 תגובות על “עוף צלוי בתנור בטעם של פעם”
לא מכסים את התבנית?
מכסים בנייר או במכסה של התבנית
אין צורך במרק עוף , הרי יש כאן עוף אמיתי. אני מכינה עוף בתנור עם תפו”א, בצלים, ראש שום מפורק ופלפלים אדומים מתוקים . כל הירקות ותפו”א למטה ולמעלה חלקי העוף. אני מתבלת בכורכום, פפריקה מתוקה , מלח גס, שום גבישי וזעתר. על זה שמן , כ4 כפות. מכניסה לתנור בסיר סוטאז’ מכוסה למשך חצי שעה ב 220 מעלות ואח”כ מורידה את החום ל160 מעלות לעוד כשעה. לא צריך סויה . יוצא עסיסי ומעולה. לפעמים אני מוסיפה ירקות אחרים כמו דלעת או בטטה.
כל אחד מה שאוהב