קטגוריות
Uncategorized בשר

פלפלים ממולאים מטריפים – לא הכנתם כזה טעים

אריאלה גולדמן

פלפל ממולא

מאת – אריאלה גולדמן

המרכיבים – 

8 פלפלים בינוניים

למלית:

חצי קילו בשר טחון (צלעות טרי עם השומן שלו)

1 וחצי כוסות אורז עגול שטוף ומסונן (ללא בישול מקדים)

2 בצלים קצוצים- מטוגנים עד הזהבה

3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן נדיב כוסברה טריה קצוצה
חופן נדיב פטרוזיליה טריה קצוצה
2 כפות רוטב רימונים
מיץ טרי סחוט מחצי לימון גדול

מלית :
לערבב יחד בקערה-

לרוטב:
4 עגבניות גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
גבעול סלרי פרוס
5 שיני שום
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כוס מיץ לימון טרי סחוט
1 וחצי כפיות מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
מים לכיסוי

אופן ההכנה –

מערבבים את מרכיבי המלית בקערה.

ממלאים את הפלפלים בנדיבות אך לא דוחסים

כדי לאפשר לאורז לתפוח
מכינים את הרוטב,
בסיר מטגנים שום, בצל וסלרי עד הזהבה,

מוסיפים את העגבניות ומטגנים עד ריכוך.

מוסיפים את יתר המרכיבים.
מסדרים את הפלפלים צפופים מאוד בסיר, מכסים במים עד לגובה הפלפלים ולא מעבר
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
מכבים את האש ונותנים לפלפלים לנוח בסיר מכוסים עוד כ-20 דקות לפני ההגשה
אפשרות – בתום הבישול להכניס לתנור בתוכנית גריל לכמה דקות לצבע שזוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version