קטגוריות
Uncategorized חגים עוף

מתכון אורגינל מהמטבח הפרסי

דליה סיני

 

מתכון לגונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי

מאת – דליה סיני

המרכיבים – 

לעיסה של הגונדי:

חצי קילו חזה עוף טחון

3 בצלים בינוניים מגורדים

כוס וחצי קמח חומוס לגונדי (אפשר להשיג בחנויות תבלינים, אני קונה חומוס קלוי וטוחנת בזמן הבישול)

חצי שקית אבקת אפייה

כפית ורבע מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית הל (חובה , אך אם לא אוהבים כמובן אפשר לוותר)

כפית כורכום

כף שמן

2 כפות מים

לרוטב:

בצל גדול

2 כרעיים של עוף

תפוח אדמה

כוס חומוס (מושרה לילה לפני ולסנן)

כפית כורכום

מלח ופלפל שחור

כף מרק עוף

לימון פרסי

ליטר מים

אופן ההכנה – 

לקציצות הגונדי , נערבב את כל המרכיבים בקערה ונלוש הכל יחד כעשר דקות לישה (עם כפפות שהידיים לא יקבלו צבע).

עד שכל החומרים מתאחדים , ולמנוחה במקרר שעה עם כלי מכוסה.

בנתיים , בסיר רחב מטגנים את הבצל מוסיפים את חתיכות הכרעיים ומטגנים מעט .

מתבלים , מוסיפים את תפוח האדמה שחתוך לפלחים ,את החומוס הלימון הפרסי ואת המים ומבשלים כחצי שעה.

שהסיר רותח לאחר חצי שעה, מגלגלים את העיסה לכדורים מוסיפים לסיר ומבשלים כעוד 40 דק’ עד לסיום הבישול.

שימו לב לא להוסיף הרבה מים ,שיהיה טעם טעים לגונדי .

בהצלחה !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Exit mobile version